Ministrul Educatiei: Elevii si Studentii Vizati de 3 Anunturi de ULTIMA ORA care Privesc Toate Scolile

Ministrul Educatiei Elevii Studentii Vizati 3 Anunturi ULTIMA ORA Toate Scolile

Ministrul Educatiei transmite 3 anunturi foarte importante, de ultima ora, pentru toti elevii si studentii din Romania, iar asta pentru ca vrea sa aduca in atentia tuturor la ora actuala, in primul rand, o urare pentru Ziua Nationala a Tineretului, vorbind si despre cat de multe noutait vor aduce Legile Educatiei pentru tineri.

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, vorbeste deasemenea si despre sanctiunile introduse pentru cumpararea de lucrari de doctorat, licenta sau master, si descoperirea mai usoara a celor care fac asta, in final fiind confirmata inclusiv adoptarea unui proiect pentru participarea Romaniei la PISA 2025, un set de examene foarte importante.

“Tinerii sunt șansa noastră, a tuturor, pentru un viitor mai bun. De Ziua Națională a Tineretului, avem un motiv în plus să le arătăm recunoștința noastră și să-i felicităm pentru toate reușitele lor, atât în educație, cât și în viața personală. Iar pentru toate acestea și multe altele care vor veni, noi, Ministerul Educației, garantăm sprijinul nostru. Prin #LegileEdu, punem cel mai mare preț pe a oferi tinerilor din sistemul de învățământ cel mai bun start în viață posibil.

S-au introdus sancţiuni consistente în discuţia de la comisie. Ne dorim să descurajăm fenomenul atât de oferire, cât şi de cumpărare a unor astfel de lucrări. Este absolut necesar ca integritatea tuturor tipurilor de lucrări de finalizare, licenţă, masterat, doctorat să fie asigurată şi de aceea sancţiunile sunt descurajatoare pentru orice tentative de acest tip.

De altfel, cred că progresul tehnologic ne va şi ajuta să descoperim mult mai eficient astfel de tentative. Ele sunt cunoscute în lumea academică. În multe cazuri există şi anunţuri sau fluturaşi care sunt distribuiţi în comunităţile academice. Este, cred eu, destul de facil, într-o primă fază, ca acele comisii de etică de la nivelul universităţilor să se autosesizeze şi să ridice această chestiune.

Avem şi prevederi care clarifică exact care este riscul la care se supun. Cred că este bine să mediatizăm aceste lucruri, pentru că învăţământul superior românesc nu poate produce performanţă, nu poate răspunde nevoilor societăţii, dacă nu respectă norme de etică şi integritate.

În luna martie a acestui an, a fost aprobat proiectul de hotărâre de Guvern pentru participarea României la PISA 2025. Iar pentru acest ciclu de testare, al cărui domeniu de focalizare reprezintă științele, 2025 este anul în care se realizează testarea principală. România a optat și pentru chestionarul de tehnologie a informației și a comunicării pentru elevi, chestionarul pentru părinți, evaluarea la limbă străină – engleză – și chestionarul pentru profesorii de limba engleză.”