Germania: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA pentru Austria si Nehammer, care Ajuta Romania

Germania Anuntul Oficial ULTIMA ORA Austria Nehammer Ajuta Romania

Germania a facut un anunt oficial de ultima ora care arata ca, in ciuda diferentelor pe care le are cu Austria, are totusi aceeasi problema si cauta solutii, chiar daca ele nu sunt tocmai cele asteptate, iar asta pentru ca studiaza posibilitatea legala de a derula in tari terte procedurile de azil, si de a colabora cu acestea pentru ca sistemul sa functioneze.

Germania merge mai departe, conform ARD, decat cerea Austria, care spunea ca tarile de la granitele Uniunii Europene ar trebui sa preia cererile de azil pentru tarile UE, si sa tina migrantii la granitele lor pana cand acestea primec o solutie, si vrea ca tot procesul sa se deruleze chiar mai departe de granitele UE, poate in tarile de origine ale migrantilor.

Germania inca studiaza aceasta situatie, pentru ca din punct de vedere al legislatiei nationale, sau europene, situatia este una foarte complicata, iar cererile Austriei sunt mai usor de indeplinit, dar asta nu inseamna ca nu ne putem astepta la decizii radicale luate si de catre Berlin, daca situatia privind migratia o va cere.

“Examinăm dacă este posibil să se determine și un statut de protecție în țări terțe. Asistăm acum la un impuls istoric în care putem colabora cu alte țări europene pentru a demara un sistem comun de azil, unde procedurile de azil au loc la granițe. Urmam strategia privind limitarea migrației ilegale și facilitarea rutelor de migrație legale.

Factorul decisiv este o identificare, înregistrare și verificare fiabilă a persoanelor aflate deja la frontierele externe ale UE. Este important să se efectueze identificarea cât mai curând posibil. Procedurile la frontierele externe nu ar trebui să dureze mai mult de douăsprezece săptămâni.”