Polonia Sustine Aderarea cat mai Rapida a Ucrainei la Uniunea Europeana

Polonia Sustine Aderarea cat mai Rapida a Ucrainei la Uniunea Europeana

Polonia sustine aderarea cat mai rapida a Ucrainei la Uniunea Europeana la ora actuala, presedintele tarii afirmand ca va depune toate eforturile posibile in timpul presidintiei Consiliului Uniunii Europene, pentru ca atat Ucraina, cat si Republica Moldova sa devina membre a blocului comunitar in perioada urmatoare.

Polonia urmeaza sa detina presidintia Consiliului Uniunii Europene abia in a doua jumatate a anului 2025, deci acea “aderare rapida”, inseamna ani de zile de asteptare si de reforme pentru Ucraina, ceva ce desigur ca mai toata lumea considera normal pentru un proces atat de complicat precum este aderarea la UE.

“„Vom face totul pentru a ne asigura că Ucraina aderă la UE cât mai curând posibil”. Polonia va depune toate eforturile în timpul președinției Consiliului UE pentru a se asigura că Ucraina și Moldova devin membre ale blocului, a declarat Andrzej Duda la 1 mai, citat de RMF FM.

Duda a spus că potențiala aderare a Ucrainei și a Moldovei la UE va fi una dintre principalele priorități ale Poloniei atunci când va prezida Consiliul în prima jumătate a anului 2025, numind-o „cerința istorică a momentului”.”