Rusia: Decizia de ULTIMA ORA Anuntata de Ministrul Apararii Serghei Şoigu

Rusia Decizia ULTIMA ORA Anuntata Ministrul Apararii Serghei Şoigu

Rusia a luat o decizie extrem de importanta, de ultima ora, pe care ministrul apararii, Serghei Şoigu, a anuntat-o pentru toti rusii, iar asta deoarece in plin razboi cu Ucraina a fost hotarat faptul ca productia de rachete ghidate, de inalta precizie, sa fie crescuta in perioada urmatoare, in ciuda problemelor majore.

Rusia nu are suficiente chip-uri pentru a produce rachete de acest gen, sau cel putin asa ar trebui sa fie situatia in urma sanctiunilor occidentale, insa la Moscova s-a luat decizia ca productia acestor rachete sa creasca, desi ramane de vazut in ce masura va fi realizabil acest lucru, avand in vedere ca achizitia de componente e foarte dificila.

“Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a susţinut că baza industrială de apărare rusă (DIB) îşi măreşte producţia de rachete de precizie pentru a fi folosite împotriva Ucrainei. Shoigu a evidențiat Tactical Missiles Corporation, deținută de stat, ca o întreprindere model de apărare, declarând că începe cu succes producția de masă de rachete și va dezvolta planuri de dublare a producției actuale în termen scurt.

Concentrarea lui Șoigu pe producția de rachete de precizie se aliniază cu o schimbare în retorica Ministerului rus al Apărării (MOD) care se concentrează pe utilizarea de către Rusia a rachetelor de precizie pentru a lovi ținte de infrastructură militară în zonele din spatele ucrainei, probabil vizând să pară proactiv și demonstrativ pozitiv rus. acțiuni pe fondul preocupărilor tot mai mari în spațiul informațional rusesc cu privire la o potențială contraofensivă ucraineană.

Şoigu probabil încearcă să înlăture acuzaţiile tot mai intense conform cărora Ministerul rus al Apărării (MOD) nu poate furniza suficientă muniţie forţelor ruse. Șoigu a declarat că baza industrială de apărare rusă (DIB) și-a crescut ritmul de producție și volumele de producție și a susținut că forțele ruse au primit suficientă muniție până în prezent în 2023 pentru a provoca pagube mari forțelor ucrainene.”