Italia: ATACURILE de ULTIM MOMENT ale Frantei privind Problemele Majore din Cauza Schengen

Italia ATACURILE ULTIM MOMENT Frantei Problemele Majore Cauza Schengen

Italia este tinta unor atacuri foarte dure lansate de catre ministrul francez al internelor, Gérald Darmanin, acesta acuzand guvernul Giorgiei Meloni de faptul ca in ultima perioada a crescut numarul de migranti ilegali care incearca sa intre in Franta, ambele tari fiind in Spatiul Schengen, si asta genereaza o disputa extrem de serioasa.

Italia a declarat luna trecuta stare de urgenta din cauza migratiei, guvernul de la Romania fiind nevoit sa faca acest lucru dupa ce zeci de mii de tunisieni au ajuns pe tarmurile tarii, insa Franta sustine ca unii dintre ei incearca sa ajunga inclusiv pe teritoriul sau, si au luat cu asalt unele zone de intrare in tara, numarul lor fiind in crestere.

Italia se confrunta cu probleme majore privind migratia, iar Franta vrea sa o forteze sa le rezolve fara sa trimita migrantii catre teritoriul sau, astfel ca ministrii de interne si externe ale celor doua tari sunt implicati in atacurile lansate in ultima perioada, insa problemele Spatiului Schengen sunt mult mai complexe si mai greu de rezolvat.

“Georgia Meloni nu a reușit să rezolve problemele migrației pentru care a fost aleasă. Guvernul italian a fost incapabil să facă față presiunilor migrației. Roma este motivul unui aflux recent de migranți, în special copii, care intră în sudul Franței. Guvernul francez dorește să colaboreze cu Italia pentru a face față provocării comune a fluxurilor de migranți în creștere rapidă.

Anul acesta, Italia a înregistrat o creștere dramatică a sosirilor pe mare din Tunisia, unde autoritățile au lansat o campanie împotriva migranților fără acte din Africa subsahariană. Majoritatea celor 42.000 de oameni sosiți din Africa de Nord în acest an au venit din Tunisia.”