Sorin Grindeanu: Anunturi de ULTIM MOMENT, Constructia de Noi Autostrazi si PROBLEMA din Moldova

Sorin Grindeanu Anunturi ULTIM MOMENT Constructia Noi Autostrazi PROBLEMA Moldova

Sorin Grindeanu le vorbeste romanilor din intreaga tara despre constructia de noi autostrazi si drumuri cu banii europeni pusi la dispozitia tarii noastre de catre Comisia Europeana, existand resurse de miliarde de euro pentru constructia infrastructurii de transport de care are nevoie Romania in viitor.

Sorin Grindeanu vorbeste deasemenea si despre problemele care exista pe lotul 2 al Autostrazii Moldovei (A7), iar asta pentru ca acolo trebuie rezolvate o serie de situatii, astfel incat constructia sa continue fara probleme, acest proiect fiind de importanta strategica pentru tara noastra, in special in contextul razboiului din Ucraina.

“După buna gestionare a banilor din POIM, îmi doresc ca fondurile alocate prin Programul de Transport să reprezinte un nou model de succes și de profesionalism al specialiștilor din minister și din cadrul companiilor din coordonarea MTI! De aceea, astăzi am vrut să fiu prezent la prima Reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Transport 2021-2027.

Numai muncind în echipă și cu multă dedicare vom reuși să depășim decalajele de #dezvoltare a infrastructurii de #transport din România! #România, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, are la dispoziție prin acest Program o sumă totală de de 9,6 miliarde de euro: 4,6 miliarde de euro reprezintă fondurile europene nerambursabile și 5 miliarde de euro cofinanțarea de la bugetul de stat.

Banii europeni sunt necesari pentru a dezvolta #infrastructura mare de transport, iar Comitetul de Monitorizare va contribui la implementarea eficientă a proiectelor din toate sectoarele fie că vorbim de #rutier, #feroviar (inclusiv metrou), #naval sau transportul #multimodal. Dezvoltarea #Moldovei depinde în mare măsură de bunul mers al construcției Autostrăzii #A7! Cine nu ia în serios acest #proiect trebuie să suporte consecințele.

Am dubii cu specialiștii de la API, pe lotul 2 cât și pe lotul 1 de la Ploiești la Buzău, a existat și există o problemă cu gropile de împrumut. Trebuie să fie puse la dispoziție și alte gropi față de cele existente, problema va fi depășită. Nu e o întârziere, am fost acolo pe lotul 2…e mobilizare și la constructorul român și la cel bulgar, dar orice întârziere va fi penalizată de CNAIR.

Și mai vreau să transmit ceva : am cerut celor de la CNAIR să nu mai treacă așa ușor peste anumite greșeli făcute de proiectanți, nu e o eroare a CNAIR, e o greșeală care vine din zona de proiectare și studii de fezabilitate. Nu a fost o muncă patriotică, ci a fost plătită, iar aceste greșeli vor trebui să fie îndreptate și să plătească cei care au greșit.”