Guvernul Romaniei Anunta Decontarea Cheltuielilor cu Cazarea Refugiatilor din Ucraina

Guvernul Romaniei Anunta Decontarea Cheltuielilor cu Cazarea Refugiatilor din Ucraina

Guvernul Romaniei anunta in mod oficial faptul ca va deconta cheltuielile cu cazarea refugiatilor din Ucraina in perioada imediat urmatoare, sumele pentru primele 3 luni ale anului 2023 fiind deja deblocate de la buget, si urmeaza sa fie trimise persoanelor care au oferit cazare.

Guvernul Romaniei anunta deasemenea si ca de la Comisia Europeana vor veni bani pentru decontarea sumelor complete necesare pentru intregul an 2023.

Persoanele care au găzduit cetățeni ucraineni refugiați în România vor primi, în cât mai scurt timp, banii cuveniți pentru cazarea și masa celor cărora le-au oferit un cămin.

Am găsit soluția și asigurăm de la buget fondurile necesare pentru primele trei luni ale acestui an, pentru care centralizarea datelor este deja încheiată. Ulterior, sumele asigurate de la bugetul național, estimate la 200 de milioane de euro pentru anul 2023, vor fi decontate de către Comisia Europeană.

La nivelul Guvernului am făcut deja o serie de demersuri astfel încât, în luna iunie, România să primească 110 milioane de euro pentru acoperirea cheltuielilor prilejuite de asistența umanitară oferită cetățenilor ucraineni, sumă care se adaugă celor 41 de milioane de euro primiți anul trecut.

Mulțumesc tuturor românilor care au oferit sprijin, omenie și solidaritate ucrainenilor refugiați în țara noastră!