Austria Beneficiaza de Schimbarile RADICALE ale Germaniei cu Impact in Schengen, Romania

Austria Beneficiaza Schimbarile RADICALE Germaniei Impact Schengen Romania

Austria va beneficia serios de pe urma unor schimbari radicale ale Germaniei cand vine vorba despre Spatiul Schengen, ele urmand a avea un impact mare si pentru Romania, iar asta pentru ca la Berlin strategia privind migrantii ilegali este in curs de schimbare, si merge pe o directie similara cu cea dorita de Austria.

Austria cere deportarea mai rapida a migrnatilor ilegali, si rezolvarea mai rapida a cererilor de azil, in special la granitele externe ale UE, cu respingerea mai multora dintre ele, iar Germania sustine o abordare similara la Berlin, inclusiv cu discutii privind analizarea cererilor de azil in terile terte din care provin migrantii ilegali care ajung in Europa.

Austria s-a contrazis cu Germania in repetate randuri in ultimele luni, cand a fost vorba despre problemele migratiei si aderarea Romaniei la Schengen, insa in final si germani au o limita cand vine vorba despre acceptarea migrantilor ilegali, astfel ca deciziile de la Berlin ar putea avea un impact foarte mare in Uniunea Europeana, conform Welt.

“Germania a primit recent mai mulți imigranți ilegali salvați din Italia decât orice altă țară din UE. Dar acum punctul de cotitură: Nancy Faeser, devine brusc un politician dur în problemele de azil. Aceasta sprijină procedurile de frontieră accelerate în termen de trei luni la frontierele externe ale UE.

Centrele de detenție pentru solicitanții de azil respinși și perioade scurte de obiecție pentru deciziile de azil respinse. Când a anunțat weekendul trecut că guvernul cancelarului Olaf Scholz vrea să lucreze pentru proceduri rapide de azil la frontierele externe ale UE, aceasta a fost doar o confirmare a ceea ce Faeser comunicase unui grup mic de la Bruxelles din martie.”