Ministrul Educatiei: Hotararea de ULTIMA ORA Anunta Oficial Elevilor din Toata Romania

Ministrul Educatiei Hotararea ULTIMA ORA Anunta Oficial Elevilor Toata Romania

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o decizie extrem de importanta pe care a luat-o pentru elevii din toata Romania, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor faptul ca a fost trimis spre publicare in Monitorul Oficial un ordin pentru calendarul acordarii celor 200 de euro pentru achizitia de calculatoare.

Ministrul Educatiei explica mai jos ceea ce inseamna acest program pilot care este in derulare la ora actuala in Romania, el nefiind nou, dar pentru anul acesta incepe pentru prima oara, astfel ca multi elevi vor avea ocazia de a isi cumpara un calculator cu banii pe care ii ofera Guvernul Romaniei ca masura de sprijin acum.

“A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educației privind aprobarea Calendarului pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare pentru anul 2023 (EURO 200). Depunerea cererilor și dosarelor cu actele doveditoare se poate face până la 22 mai 2023. 14 iulie 2023: afișarea pe site-ul Ministerului Educației a listei finale a beneficiarilor;

21-31 august 2023: eliberarea bonurilor valorice către beneficiari; 21 august-16 octombrie 2023: achiziționarea de calculatoare. Ordinul integral va fi afișat pe site-ul ministerului după publicarea în Monitorul Oficial. Nu uita să urmărești constant paginile noastre pentru mai multe informații despre #Euro200. 29 de proiecte din cadrul apelului „Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual” au fost declarate eligibile și intră în etapa a II-a de evaluare calitativă.

Organizarea și funcționarea unui consorțiu pentru învățământ dual au la bază parteneriatul dintre: instituții de învățământ superior; unități de învățământ preuniversitar; operatori economici; unități administrativ-teritoriale.  Obiectivul apelului este dezvoltarea și dotarea de consorții profesionale integrate care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional, atât prin creșterea numărului de domenii de calificări și de absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul dual.

Le dorim succes în etapa a II-a de evaluare tuturor solicitanților eligibili! Înainte de pandemie, multor copii le lipsea un calculator atât acasă, cât și la școală. Însă nevoia de conexiune a elevilor cu profesorii, dar și cu ceilalți colegi a condus la o accelerare a digitalizării sistemului educațional. În continuare, numărul elevilor care nu au încă un laptop sau un calculator personal este mare. Pentru ei, Ministerul Educației a realizat o serie de modificări în programul „Euro 200”, pentru a stimula achiziția de calculatoare.

Am crescut plafonul la 500 lei/membru de familie. Am actualizat specificațiile tehnice. Facem toți pașii necesari, pentru a adapta sistemul educațional vremurilor în care trăim! A fost o reală plăcere întâlnirea de astăzi cu E.S. Kathleen Kavalec, Ambasadorul SUA la București! Cele mai puternice colaborări au la bază oameni dedicați și țeluri comune. Educația a fost întotdeauna unul dintre domeniile-cheie în parteneriatul strategic România-SUA!”