Sorin Grindeanu: 3 Anunturi de ULTIMA ORA Privind Constructia Autostrazilor si Drumurilor in Romania

Sorin Grindeanu 3 Anunturi ULTIMA ORA Constructia Autostrazilor Drumurilor Romania

Sorin Grindeanu a facut 3 anunturi foarte importante cu privire la 3 anunturi de ultima ora referitoare la constructia de autostrazi si drumuri in Romania, ministrul PSD al Transporturilor avand vesti foarte bune pentru romanii care asteapta tronsonul de autostrada de la Sibiu la Fagaras, fiind desemnat un constructor.

Sorin Grindeanu vorbeste in mod oficial si despre faptul ca exista o licitatie noua lansata pentru modernizarea unei sectiuni a tronsonului de cale ferata pana la Caransebes, iar in final se vorbeste despre contractul pentru Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitesti, fiind doua oferte pentru el.

“O Asociere de constructori turci a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 (Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu DN1) al #Autostrăzii Sibiu- Făgăraș! Contractul adjudecat – la o valoare de 1,19 miliarde de lei (fără TVA)- prevede proiectarea și execuția celor 16,26 km ai acestui tronson de autostradă.

Si a celor 5,6 km ai drumului de legătura în termen de 48 de luni (12 luni perioada de proiectare si 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor). Sectorul de Autostrada #Sibiu- #Făgăraș va asigura legătura pe un drum de mare viteză pe intercoridorul #Moldova – #Transilvania. Contractul, finanțat prin #ProgramulTransport, va putea fi semnat peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.

A fost lansată licitaţia pentru #modernizarea secțiunii Poarta – Caransebeș (Lotul 6) a tronsonului de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș! Valoarea estimată a contractului derulat de #CFR Infrastructură- finanțat prin #ProgramulTransport- este de 1,33 miliarde de lei (fără TVA). Câștigătorul va avea la dispoziție 72 luni pentru proiectarea și execuția lucrărilor, din care 12 luni pentru elaborarea proiectului și 60 de luni pentru execuția lucrărilor.

Două oferte pentru noul contract necesar finalizării construcției Tronsonului I al Drumului #Expres Craiova- Pitești! Constructori din #România și Turcia concurează pentru adjudecarea contractului în valoare de 544,13 milioane de lei (fără TVA). Pe traseul, cu o lungime de 17,7 de km, câștigătorul trebuie să finalizeze în 18 luni lucrările care au rămas de executat la momentul rezilierii contractului anterior: cinci poduri, patru pasaje, un nod rutier, o parcare de scurtă durată.

Lucrările la pasajul #Drajna (Călărași) vor fi finalizate înainte de termenul contractual! Constructorul român s-a mobilizat exemplar și în doar 15 luni a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 94%. Acestea au fost demarate în decembrie 2021 și vor fi gata înainte de iunie 2023. După deschidere, pasajul de la Drajna va îmbunătăți considerabil traficul #rutier pe #DN21, în special în perioadele de vară. Până la deschiderea circulației mai sunt însă câteva lucrări care trebuie finalizate de la montarea stâlpilor de iluminat; așternerea stratului uzură; montarea indicatoarelor rutiere, a parapetelor de protecție; mici lucrări la girații.”