Austria: REPRESALIILE Romaniei pentru Guvernul Nehammer dupa Interzicerea Aderarii la Schengen

Austria REPRESALIILE Romaniei Guvernul Nehammer Interzicerea Aderarii Schengen

Austria a blocat aderarea Romaniei la Schengen in luna decembrie a anului 2022, Karl Nehammer punand totul pe stea migratiei ilegale si a sistemului de azil din Uniunea Europeana, insa guvernul de la Bucuresti pregateste represalii impotriva vienezilor, iar asta pentru ca presa austriaca, Die Presse, ar fi aflat la ce se gandeste coalitia de guvernare.

Austria ar urma sa aiba initiative blocate in cadrul OSCE si NATO de catre Romania, daca veto-ul dat impotriva aderarii la Schengen nu va fi schimbat foarte curand, recent ministrul Gerhard Karner spunand la Bucuresti ca incapatanarea lui Karl Nehammer de a bloca tara noastra nu va disparea prea curand, in ciuda suportului international pentru tara noastra.

Austria bloceaza intrarea Romaniei in Schengen de foarte multa vreme, chiar daca tara noastra indeplinste conditiile tehnice de aderare de peste 1 deceniu, insa Karl Nehammer ar putea resimti represaliile guvernului de la Bucuresti daca lucrurile nu se vor schimba, insa ramane de vazut cine va avea curajul de a le pune in aplicare, si cat de repede se va intampla acest lucru.

“Guvernul de la București vrea să blocheze Austria în cadrul OSCE și al Parteneriatului NATO pentru Pace dacă nu își ridică vetoul împotriva aderării României la zona Schengen. România nu va mai suporta vetoul austriac împotriva aderării sale la zona Schengen pentru mult timp.

Se lucrează la masuri de raspuns la nivel internațional. Rusia se opune preluării către Estonia a președinției rotative de la Macedonia de Nord în 2024. Kremlinului nu îi place câte de viguros susține micul stat baltic Ucraina. Luarea deciziilor în cadrul OSCE este unanimă. Organizația cu 57 de membri ar fi, prin urmare, paralizată în cazul unui “NU” rusesc.”