Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Anunturile pentru Elevii din Romania cu Noi Masuri Importante

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Anunturile Elevii Romania Noi Masuri Importante

Ministrul Educatiei a confirmat in mod oficial astazi, prin anunturi de ultima ora, o serie de nou masuri extrem de importante care trebuie sa fie cunoscute de catre elevii si profesorii din toata tara, iar asta pentru ca maine incep evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a pentru anul scolar 2022 – 2023.

Ministrul Educatiei anunta deasemenea ca si inscrierile la concursul de titularizare pentru invatamantul preuniversitar au inceput deja, acesta avand loc in 12 iulie, iar la final vorbeste despre proiecte din judetul Neamt care sunt finantate acum, si despre vizita facuta impreuna cu premierul Nicolae Ciuca acolo.

“Încep, mâine, evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022-2023. Mai jos, regăsiți calendarul tuturor probelor. Important: Rezultatele obţinute la evaluările naționale II, IV, VI nu se afișează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin.

Elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; informarea elevilor şi a părinţilor/a reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate și comunicarea către aceștia, dacă este cazul, a planurilor individualizate de învățare. Mult success copiilor și mulțumiri tuturor celor care se implică în organizarea acestor evaluări!

Au început înscrierile la CONCURSUL DE TITULARIZARE în învățământul preuniversitar, ce va avea loc în 12 iulie 2023. Sunt scoase la concurs posturi didactice/catedre declarate vacante sau rezervate. Vrei să participi la Concursul de Titularizare? Iată cele mai importante informații: înscrierea candidaților se face la inspectoratele școlare, în perioada 8-17 mai 2023.

Verificarea și avizarea documentelor de înscriere, precum și validarea înscrierii se fac în perioada 8-19 mai 2023; până pe 23 mai, inspectoratele școlare vor face publice lista candidaților înscriși și graficul pentru susținerea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă; probele practice/ orale și inspecțiile speciale la clasă se vor desfășura în perioada 24 mai – 30 iunie 2023, iar rezultatele vor fi afișate pe 4 iulie 2023; proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice în învățământul preuniversitar, pentru anul 2023-2024, se va desfășura în 12 iulie 2023. Mult succes tuturor!

Am participat apoi, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, la premierea elevilor care au obținut rezultate deosebite la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Am felicitat atât copiii, cât și cadrele didactice, pentru munca și pasiunea care au dus la aceste rezultate. La Colegiul Tehnic «Petru Poni» din Roman m-au impresionat pasiunea și dedicarea elevilor și ale cadrelor didactice. M-am bucurat să cunosc conducerea instituției, dar și să vizitez câteva ateliere și spații în care se desfășoară activitatea didactică.”