Nicolae Ciuca Vorbeste despre Asigurarea Egalitatii de Sanse in Romania

Nicolae Ciuca Vorbeste despre Asigurarea Egalitatii de Sanse in Romania

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei, vorbeste despre importanta egalitatii de sanse intre barbati si femei in societatea romaneasca, una dintre problemele pe care autoritatile trebuie sa le rezolve, in continuare, pentru a asigura echilibru in societate.

Societatea noastră are nevoie de echilibrul pe care doar egalitatea de șanse între femei și bărbați îl poate aduce. În urmă cu opt ani, România și-a asumat prin lege marcarea importanței egalității de gen, respectarea valorilor fundamentale europene, bazate pe consolidarea raporturilor sociale prin eliminarea discriminărilor și promovarea egalității de șanse între sexe.

Respectul pe care îl datorăm femeilor și rolului complex pe care acestea și-l asumă în familie, la locul de muncă și în societate nu poate ignora realitatea, care ne determină să acționăm cu mai multă determinare pentru a ne asigura că egalitatea de tratament în raport cu bărbații generează efecte concrete.

Prevenirea și combaterea violenței domestice, protejarea victimelor, remunerarea egală pentru aceeași muncă prestată, echilibrul în procesul de decizie și în politică reprezintă standarde europene asumate de țara noastră și stă în puterea noastră să facem progrese în acest sens.

Cadrul oferit de Strategia prezentată de Comisia Europeană privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați în Europa, pentru perioada 2020-2025 generează perspectiva protejării acestui principiu al egalității la nivelul întregii Uniuni din care facem parte.

Principiile fondatoare ale Uniunii Europene sunt strâns legate de armonizarea relațiilor sociale și de acordarea respectului cuvenit tuturor, fără urmă de discriminare.