Volodimir Zelenski: Ajutorul Primit de Ucraina si Problemele Frontului cu Rusia

Volodimir Zelenski vorbeste despre ajutorul pe care Ucraina l-a primit in ultima saptamana de la tarile NATO si UE, pentru a face fata numeroaselor atacuri pe care Rusia continua sa le lanseze fara oprire, si care provoaca foarte multe victime.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre situatia foarte dificila de pe frontul din Ucraina, acolo unde rusii se pregatesc pentru contraofensiva pregatita de catre Kiev, una care pare foarte aproape de initiere.

“Săptămâna aceasta se apropie de sfârșit – una foarte fructuoasă pentru Ucraina. Și în aceste zile ne pregătim activ pentru noi evenimente din mai și iunie. Ar trebui să facem acest timp să nu fie mai puțin fructuos atât în furnizarea de arme pentru soldații noștri, cât și în soluțiile pentru Ucraina, în negocierile cu partenerii noștri.

Este foarte important ca lumea să știe despre fiecare fapt al terorii rusești împotriva poporului nostru, că lumea vorbește despre ceea ce face statul terorist și despre cum protejăm viața. Sunt recunoscător tuturor celor care ne ajută răspândind adevărul despre grevele și bombardamentele rusești, despre brutalitatea ocupanților, care nu se oprește nici măcar o zi!

Teroarea rusă nesfârșită împotriva Nikopolului, bombardarea brutală a orașului Herson și a regiunii, lovituri asupra orașului Harkov și a regiunii, teroare împotriva satelor din zonele de frontieră din regiunea Cernihiv și regiunea Sumy, iadul în regiunea Donețk…

Abia ieri , și doar într-un atac rusesc asupra regiunii Herson, nouă ucraineni au fost uciși – au fost implicați în deminare, restabilind siguranța oamenilor. Condoleanțe rudelor și prietenilor decedatului.

Mulțumesc tuturor celor din lume care sunt alături de Ucraina și care susțin soldații noștri!

Slavă tuturor soldaților noștri acum în luptă, la posturi de luptă și în misiuni de luptă!

Mulțumesc tuturor soldaților noștri pentru fiecare succes pe câmpul de luptă! Slavă vouă, eroi ucraineni! Glorie Ucrainei!”