Ministrul Apararii: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA pentru Europa si Milioane dintre Romani

Ministrul Apararii Anuntul Oficial ULTIMA ORA Europa Milioane Romani

Ministrul Apararii a publicat in aceasta zi un anunt extrem de important, de ultima ora, cu privire la toata Europa, dar si milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca tuturor le vorbeste despre Ziua Europei, implinindu-se peste 70 de ani din momentul in care au fost puse bazele Europei pe care o stim Astazi.

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, vorbeste mai jos despre impactul pe care l-a avut Robert Schuman pentru crearea Europei moderne si sigure, dar ministrul PSD vorbeste si despre cat de grav a fost cel De-al Doilea Razboi Mondial asupra a sute de milioane de oameni, si cat de serioasa este situatia actuala din cauza razboiului din Ucraina.

“Simbol al spațiului comunitar, Ziua Europei, reprezintă un moment în care ne reamintim importanța deciziilor adoptate în urmă cu peste 70 de ani pentru înlăturarea efectelor dramatice ale celui de-al doilea Război Mondial și dezvoltarea cooperării între statele europene, astfel încât riscul declanșării unui nou conflict să fie eliminat.

Aceste rațiuni au reprezentat elementele de substanță ale Declarației din 9 mai 1950 prin care ministrul de externe francez, Robert Schuman, propunea statelor din Europa aprofundarea cooperării politice sub auspiciile unei organizații de nivel european. Se puneau astfel bazele instituționale care vor evolua, în deceniile următoare, către crearea Uniunii Europene.

Mesajul central transmis de Robert Schuman, anume că „pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporționale cu pericolele care o amenință”, are o relevanță particulară în contextul de securitate pe care Europa îl traversează ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Din această perspectivă, aniversarea Zilei Europei reprezintă un moment de reflecție asupra iminenței riscurilor și amenințărilor la adresa securității europene.

Generațiile actuale își doresc aceleași lucruri precum fondatorii Uniunii – democrație, securitate și prosperitate pentru întregul continent. Responsabilitatea noastră este de a consolida proiectul european, valorile și principiile sale fundamentale, sprijinind, totodată, țările cu perspective de integrare europeană – Ucraina, Republica Moldova și Georgia. La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Purtat cu o brutalitate și cu o dorință de distrugere pe care nu le mai credeam posibile în secolul XXI, acest război face victime și provoacă suferințe greu de imaginat în rândul poporului ucrainean și are consecințe majore în întreaga regiune și în plan global. România va apăra întotdeauna valorile democratice și își va urma vocația transatlantică și europeană.”