Nicolae Ciuca: Centrul de Competente Cyber al UE Deschis in Romania de Ziua Europei

Nicolae Ciuca Centrul de Competente Cyber al UE Deschis in Romania de Ziua Europei

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei, a anuntat in mod oficial faptul ca a fost deschis in Romania, de Ziua Europei, Centrul de Competente Cyber al Uniunii Europene, institutia fiind una extrem de importanta pentru viitorul UE, asa cum il stim la ora actuala.

#9MAI – dublă sărbătoare prin lansarea activității la București a Centrului de Competențe Cyber al Uniunii Europene și celebrarea Zilei Europei. O fericită coincidență ce marchează maturitatea României Europene și confirmă valoarea sa adăugată la securitatea.

Prezența la București a Centrului de competențe este un mesaj clar că UE vine către cetățenii săi, indiferent de cât de aproape sau departe se află statul membru – din perspectivă geografică – de Bruxelles.

Valoarea adăugată a politicilor Uniunii o resimțim cel mai bine prin expunerea directă a cetățenilor la activitatea instituțiilor și organismelor sale. Această legătură este cu atât mai relevantă astăzi, de #ZiuaEuropei, când celebrăm valorile și contribuția semnificativă a UE la dezvoltarea, prosperitatea și stabilitatea continentului nostru.

Prezența în această parte a Europei a unei componente esențiale pentru consolidarea rezilienței cibernetice a Uniunii reconfirmă atenția acordată eforturilor noastre comune de a proteja economia, cetățenii și instituțiile publice.

La fel ca partenerii noștri europeni, contăm pe capacitatea Centrului de competențe pentru a accelera investițiile în cercetare, tehnologie și dezvoltare industrială în materie de securitate cibernetică.

Găzduirea Centrului la București este un succes de țară, un efort al Guvernului, al diplomației românești și al administrației, sprijinit la cel mai înalt nivel.

Doresc succes personalului Centrului și mă bazez pe întreaga echipă pentru a construi împreună cea mai eficientă și dinamică agenție a UE!
La mulți ani Uniunii Europene! La mulți ani României în Uniunea Europeană!