OMS: Anunt Oficial cu IMPACT Global, Semnalul de ALARMA pentru Lume!

OMS Anunt Oficial IMPACT Global Semnalul ALARMA Lume

OMS a transmis un anunt oficial extrem de important, prin care trage un semnal de alarma despre care trebuie sa stie intreaga lume la ora actuala, iar asta pentru ca desi a fost incheiata faza de urgenta de sanatate publica pentru pandemia de Coronavirus, inca exista evolutie pentru virus, inca exista raspandire globala, si pericol.

OMS spune lumii intregi, prin Maria Van Kerkhove, ca inca mai sunt foarte multe de facut in ceea ce priveste asigurarea faptului ca pandemia de Coronavirus nu va genera din nou valuri serioase de infectari in intreaga lume, dupa perioada de calm prin care trecem cu totii acum, iar asta pentru ca pericolul ramane unul extrem de serios.

OMS le recomanda oamenilor sa ramana in continuare foarte vigilenti, sa isi protejeze persoanele dragi, si sa evite infectarile, pentru a nu risca sa produca si mai multa suferita pentru persoanele pe care le iubesc, virusul fiind intr-o continua evolutie, cu potentiale efecte grave, mai ales daca nu este monitorizat constant.

“Faza de urgență a acestei crize globale cu care ne confruntăm cu toții de trei ani și jumătate a luat sfârșit. Dar #COVID este aici pentru a rămâne. Și trebuie să învățăm să gestionăm asta mai bine în sistemele integrate, deoarece virusul nu merge nicăieri. Nu s-a terminat, mai sunt multe de făcut. Avem instrumentele pentru a face asta, avem nevoie de voință și rezistență.

În timp ce urgența s-a încheiat, #COVID19 nu este. OMS a publicat miercuri un plan de răspuns strategic global actualizat pentru a sublinia cum să continuăm tranziția de la răspunsul de urgență la gestionarea pe termen lung a bolii #COVID19, concentrându-se pe susținerea câștigurilor obținute în ultimii 3,5 ani.”