Austria: Anunturi Oficiale de ULTIMA ORA din UE ce PERICLITEAZA Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Anunturi Oficiale ULTIMA ORA UE PERICLITEAZA Aderarea Romaniei Schengen

Austria a fost in ultimele luni in centrul unor multiple controverse si scandaluri, din cauza votului de veto dat aderarii Romaniei la Schengen, dar si a ideilor pentru reformarea sistemului in cursul anului 2023, insa din UE, mai exact de la agentia FRONTEX, vin confirmari ale faptului ca problemele privind migratia sunt grave.

Austria cere o protectie mult mai dura a frontierelor externe ale UE, iar noul sef al FRONTEX confirma faptul ca exista probleme majore in ceea ce priveste migratia ilegala, aceasta inregistrand o crestere “uriasa” pe Marea Mediterana, Italia fiind principala vizata de aceasta, insa nici in cazul rutei Balcanilor situatia nu e buna, ceea ce e rau pentru Romania.

Austria spune ca a impus mai multe masuri pentru a reduce migratia ilegala pe ruta Balcanilor de Vest, insa seful FRONTEX confirma faptul ca exista o crestere de 26% si acolo, iar asta pericliteaza aderarea Romaniei la Schengen, pentru ca schimbarea veto-ului dat in decembrie depinde de scaderea migratiei ilegale pe aceasta ruta.

“Am devenit puțin alergic la cuvântul criză. Văd doar fapte și cifre. Și aceștia mă îngrijorează – pentru că ceea ce văd este o creștere uriașă a numărului de oameni care traversează în special Marea Mediterană. Pe alte rute, precum Balcanii de Vest, trecerile migranților au scăzut. Cu toate acestea, în medie, pe toate pistele, creșterea se ridică la 26 la sută.

Organizația se va extinde până la 11.000 de angajați, ceea ce este uriaș. Bugetul nostru a crescut la 1 miliard de euro. Adevăratul schimbător de joc este să fie mai transparent. Nu ar trebui să existe nimic secret în ceea ce facem. A existat un amestec toxic de stil de management al comunicării, proceduri, raportare în cadrul Frontex.”