Ucraina Contraataca in Bahmut, Obtine avansuri Marginale in Oras

Ucraina Contraataca in Bahmut Obtine avansuri Marginale in Oras

Ucraina si-a initiat contraatacul asteptat de atatea luni de zile de catre intreaga lume, iar conform celor care monitorizeaza ceea ce se intampla pe frontul cu Rusia, armata ucraineana ar fi obtinut avansuri marginale in orasul Bahmut, acolo unde se concentreaza o buna parte din acest contraatac.

Ucraina nu a anuntat in prealabil ceea ce intentiona sa faca prin acest contraatac pe care il va derula pe frontul cu Rusia, si nu se stie in ce masura toate resursele puse la dispozitia sa sunt folosite, dar castigurile obtinute sunt marginale, deocamdata.

“Forțele ucrainene continuă să contraatace în zona Bakhmut, pe fondul afirmațiilor neconfirmate privind noi câștiguri marginale ucrainene la sud-vest de oraș, începând cu 13 mai.

Un milblogger rus a susținut că forțele ucrainene au stabilit noi poziții la periferia Kurdyumivka (14 km sud-vest de Bakhmut) și au împins rușii. forțele din spatele canalului Siversky Doneț-Donbas din zonă.

Milbloggerul a mai susținut că forțele ucrainene au înaintat spre Klishchiivka (7 km sud-vest de Bakhmut) din direcția Predtechyne (16 km sud-vest de Bakhmut). ISW nu a observat o confirmare vizuală a acestor câștiguri suplimentare ucrainene la sud-vest de Bakhmut sau în altă parte în zona mai largă a Bakhmut din 13 mai.

Comandantul grupării de forțe estice ucrainene, generalul colonel Oleksandr Syrskyi a declarat pe 13 mai că forțele ucrainene avansează în zone nespecificate ale front, iar Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene desfășoară în prezent operațiuni active în zona Bakhmut.

Purtătorul de cuvânt al Grupării de Forțe de Est al Ucrainei, colonelul Serhiy Cherevaty, a declarat pe 13 mai că forțele ucrainene au eliberat 17,3 kilometri pătrați de teritoriu în direcția Bakhmut în trei zile de contraatacuri.

ISW a evaluat începând cu 13 mai că forțele ucrainene au eliberat 16,85 kilometri pătrați în zona Bakhmut în timpul recentelor contraatacuri. Surse ruse au amplificat imaginile care pretind să arate consecințele unui recent contraatac ucrainean asupra pozițiilor rusești de lângă Mayorsk (20 km sud-vest de Bakhmut) și au susținut că Brigada 3 a Republicii Populare Donețk (DNR) a Corpului 1 de Armată a respins atacurile.”