Volodimir Zelenski face o Vizita Istorica in Germania, in Plin Razboi cu Rusia

Volodimir Zelenski face o Vizita Istorica in Germania in Plin Razboi cu Rusia

Volodimir Zelenski a facut astazi o vizita istorica in Germania, in plin razboi intre Ucraina si Rusia, el mergand la Berlin pentru a se intalni cu presedintele Frank-Walter Steinmeier, dar si cancelarul Olaf Scholz, discutand cu ambii despre ajutorul oferit tarii sale in ultimul an.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre vizita facuta astazi, ea fiind parte a unui turneu european pe care presedintele Ucrainei il face in perioada actuala pentru a se intalni in marile capitale europene cu liderii car el-au sustinut atat de mult.

“Prima vizită în Germania de la începutul războiului rus de agresiune: Bine ați venit la Berlin, președinte Selenskyj. Am vorbit despre situația actuală și despre cooperarea intensă dintre Germania și Ucraina.

Germania va continua să sprijine Ucraina din punct de vedere politic, militar și financiar atâta timp cât acest lucru este necesar. Germania este un partener de încredere. Mulțumim Germaniei pentru marele sprijin militar, economic și financiar în lupta împotriva războiului de agresiune rusesc.

Întâlnire importantă la Berlin. Conducerea Germaniei în apărarea păcii poate face din lume un loc mai sigur. Cu cât lucrăm mai mult împreună pentru pace, cu cât Germania își asumă mai mult un rol de lider în apărarea păcii, cu atât mai multă stabilitate va fi în relațiile internaționale.

Germania și Ucraina sunt aliați de încredere. Împreună ne apropiem de victorie. Am vizitat baza militară din orașul Aachen, unde sunt pregătiți militari ucraineni. Împreună cu cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, au discutat cu soldații ucraineni.

De asemenea, a înmânat soldaților premii de stat. Vă mulțumim băieților că ne reprezentați țara. Va asteptam acasa. Întoarce-te și fă armata noastră și mai puternică pe câmpul de luptă.

M-am întâlnit cu membrii cabinetului german de securitate. Formatul acestei întâlniri este unic și reflectă pe deplin nivelul înalt de cooperare care a fost atins între statele noastre.

Sunt recunoscător guvernului german și fiecăruia dintre reprezentanții statului prezenți pentru sprijinul efectiv și cuprinzător acordat Ucrainei încă din primele zile ale agresiunii ruse pe scară largă.”