Austria: AMENINTAREA Comisiei Europene, Vizeaza si Germania, cu Masuri pentru Schengen, Romania

Austria AMENINTAREA Comisiei Europene Vizeaza Germania Masuri Schengen Romania

Austria este vizata in mod oficial de catre o amenintare a Comisiei Europene, care vizeaza inclusiv Germania, iar asta pentru ca direct de la Bruxelles au venit astazi anunturi oficiale cu privire la masurile luate pentru asigurarea faptului ca Spatiul Schengen va functiona in continuare, fiind ceruta si permiterea aderarii Romaniei.

Austria este vizata de amenintarile Comisiei Europene, care privesc o ancheta privind controalele la granitele interne ale Spatiului Schengen, Germania fiind vizata pentru ca deruleaza practici similare la ora actuala, oficialii de la Bruxelles spunand ca sunt dispusi sa lanseze inclusiv actiuni legale asupra tarilor care incalca tratatul.

Austria trebuia, la fel ca si Germania, sa aiba controale la granitele sale externe, interne pentru Spatiul Schengen, doar pentru perioade limitate de timp, dar ele au fost reinnoite timp de mai multi ani, si blocarea aderarii Romaniei la Schengen pare sa fi determinat o schimbare de atitudine la Bruxelles vis-a-vis de aceste practici.

“Eliminarea treptată a controalelor de lungă durată la frontierele interne și înlocuirea acestora cu măsuri alternative de cooperare polițienească. Reintroducerea controalelor la frontieră trebuie să rămână excepțională, strict limitată în timp și o măsură de ultimă instanță. Comisia va lansa un proces formal de consultare în temeiul articolului 27 din Codul frontierelor Schengen cu toate statele membre implicate.

Si este pregătită să utilizeze mijloacele legale de care dispune în cazul în care aceste consultări nu au ca rezultat un angajament clar de schimbare. O mai bună utilizare a instrumentelor UE în materie de vize pentru a aborda migrația neregulată și riscurile de securitate pentru a asigura monitorizarea funcționării regimurilor fără vize, alinierea politicii de vize a terților parteneri la cea a UE.”