Ucraina are Succes, cat Teritoriu a Eliberat in Contraofensiva Impotriva Rusiei

Ucraina Succes cat Teritoriu Eliberat Contraofensiva Impotriva Rusiei

Ucraina are succes in contraofensiva pe care a decis sa o desfasoare impotriva Rusiei la ora actuala, iar asta deoarece conform informatiilor publicate de catre Ministerul Apararii din Ucraina, nu mai putin de 20 de kilometri patrati de teritoriu din apropiere de Bahmut au fost eliberati in ultimele zile de soldatii ucrainieni.

Ucraina nu a reusit sa obtina vreun avans in interiorul orasului Bahmut, acolo unde Rusia pare sa castige teren, insa in apropierea localitatii lucrurile se desfasoara diferit, si nu e exclus ca succesul din apropierea orasului, sa se transforme in eliberarea acestuia, dar probabil ca va fi nevoie de lupte serioase pentru indeplinirea acestui obiectiv.

“Armata ucraineană recâștigă 20 de kilometri pătrați lângă Bakhmut. În ultimele câteva zile, forțele ucrainene au recucerit aproximativ 20 de kilometri pătrați în periferia de nord și de sud a orașului Bakhmut, a declarat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, pe 16 mai.

Între timp, chiar în Bakhmut, trupele ruse au „oarecum” avansat, deplasând unităţi de „paraşutişti profesionişti” în oraş, a informat oficialul ucrainean pe Telegram. „Se desfășoară bătălii grele cu rezultate diferite”, a adăugat ea.”