Rusia ar Aduce Intariri in Zona Bahmut pentru a-si Continua Ofensivele

Rusia ar Aduce Intariri in Zona Bahmut pentru a-si Continua Ofensivele

Rusia ar fi hotarat sa aduca intariri in zona Bahmut, pentru a-si continua ofensivele incepute cu luni de zile in urma, iar asta in ciuda faptului ca ucrainienii au lansat deja o contraofensiva in regiune, si au reusit sa elibereze zeci de kilometri de teritoriu.

Rusia este hotarata sa nu abandoneze ceea ce a cucerit in Bahmut, cel putin in interiorul orasului, acolo unde trupele sale inca avanseaza, dar ramane de vazut cat de puternica va fi, in final, contraofensiva ucraineana, si cat de bune vor fi rezultatele sale.

“Forțele ruse s-au angajat probabil să-și consolideze efortul ofensiv tactic în zona Bakhmut, în ciuda concentrării aparente a Ucrainei pe contraatacuri limitate și localizate.

Șeful Republicii Populare Donețk (DNR), Denis Pușilin, a susținut pe 16 mai că forțele ruse și-au întărit forțele în zona Bakhmut pentru a stabiliza situația, iar un proeminent milblogger rus a susținut că patru batalioane ruse nespecificate s-au desfășurat pe flancuri în jurul lui Bakhmut pentru a preveni ucraineană. descoperiri.

Afirmațiile ruse despre întăririle rusești sunt în concordanță cu declarația din 15 mai a viceministrului ucrainean al apărării, Hanna Malyar, potrivit căreia forțele ruse desfășoară forțe aeriene suplimentare (VDV) pentru a apăra flancurile lui Bakhmut, probabil din alte zone ale frontului.

Forțele ruse au continuat să obțină câștiguri marginale în interiorul lui Bakhmut începând cu 16 mai, iar Ministerul rus al Apărării (MOD) continuă să susțină că forțele ruse din jurul lui Bakhmut sunt concentrate pe respingerea contraatacurilor ucrainene.

Ministerul Rusiei a susținut pe 16 mai că elementele Brigăzii a 4-a de pușcași motorizate (Corpul de armată al Republicii Populare Lugansk) au respins 10 contraatacuri ucrainene în apropiere de Ivanivske (6 km vest de Bakhmut).”