Armata Romana: Generalul Roman care a Devenit Noul Sef al Operatiei EUFOR ALTHEA

Armata Romana Generalul Roman Devenit Noul Sef Operatiei EUFOR ALTHEA

Armata Romana a anuntat in mod oficial care este generalul roman care a devenit noul sef de stat major al operatiei EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene in Bosnia Hertegovina, si vorbim despre generalul de brigada Lungu Ovidiu, el preluand functia de la Zoltán Somogyi.

Armata Romana este parte de foarte multa vreme a misiunii EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene, iar munca depusa de catre militarii roman este rasplatita pe deplin cu acordarea cestei functii catre un general din Romania, insa probabil vom mai vedea multe decizii importante in viitor.

Generalul de brigadă Ovidiu Lungu este noul șef de stat major al operației EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene în Bosnia Herțegovina.

Ocuparea unei asemenea funcții importante de către un militar român reprezintă rezultatul aprecierii din partea țărilor contributoare la misiune dar, în același timp, o nouă responsabilitate importantă care va reveni militarilor români dislocați în Bosnia și Herțegovina.

Acesta a luat în primire atribuțiile specifice funcției de la generalul de brigadă Zoltán Somogyi iar activitatea s-a finalizat prin ceremonialul desfășurat în baza militară Camp Butmir din Sarajevo, în prezența comandantului EUFOR, generalul-maior Helmut Habermayer.

Noul șef de stat major, generalul de brigadă Lungu Ovidiu l-a asigurat pe comandantul EUFOR de tot sprijinul și de implicarea permanentă pentru îndeplinirea obiectivelor-cheie ale operației ALTHEA, misiune asumată de Uniunea Europeană, de asigurare a unui mediu sigur și stabil, în special, prin sprijinul autorităților publice și instruirea combinată și colectivă a forțelor armate din această țară.

La ceremonie au participat o serie de invitați printre care comandantul Comandamentului NATO din Sarajevo, general de brigadă Pamela McGaha, ambasadorul României în Bosnia și Herțegovina, Excelența Sa, domnul Anton Păcurețu, șeful de stat major al Comandamentului Forțelor Întrunite, contraamiralul de flotilă Marinică Mustățea, atașatul militar al României în Bosnia și Herțegovina, precum și reprezentanți de la celelalte țări contributoare la operația EUFOR ALTHEA.