Ucraina: G7 va Discuta o Formula de Pace pentru un Summit International

Ucraina G7 va Discuta o Formula de Pace pentru un Summit International

Ucraina lucreaza la un plan de pace, in baza caruia ar trebui sa fie incheiat razboiul cu Rusia, iar liderii G7 ar urma sa discute despre organizarea unui summit international in toamna, iar planul de pace ar urma sa fie prezentat in mod oficial de catre Volodimir Zelenski, cel putin conform planurilor actuale.

Ucraina cere multa vreme implicarea unui numar cat mai mare de tari pentru realizarea unui plan de pace, insa unul care sa implice inclusiv recuperarea teritoriilor anexate ilegal de catre Rusia, ceea ce are sanse foarte mici sa se intample, daca armata ucraineana nu le elibereaza cu forta in cadrul razboiului.

“Liderii G7 vor discuta despre summitul internațional privind pacea în Ucraina. Liderii Grupului celor Șapte vor discuta ideea organizării unui summit internațional pentru pace în Ucraina când se vor întâlni în Japonia săptămâna aceasta, a informat Reuters, citând un oficial al UE.

Summitul pentru pace, inițiat de autoritățile ucrainene, își propune să implice cât mai multe țări cu formula de pace ucraineană prezentată de președintele Volodymyr Zelensky în noiembrie.”