Ministrul Educatiei: Deciziile de ULTIMA ORA ale Inspectoratelor, Masuri Anuntate pentru Scoli si Licee

Ministrul Educatiei Deciziile ULTIMA ORA Inspectoratelor Masuri Anuntate Scoli Licee

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial deciziile de ultima ora luate de catre inspectoratele scolare, probabil la ordinele date de catre Ligia Deca, iar asta pentru ca astazi s-a facut o numaratoare a cadrelor scolare care vor intra in greva generala de luni, fara tabele nominale, ci doar o numerotare a lor.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre investitii pentru infrastructura universitara, nu mai putin de 260 de milioane de euro fiind alocati, in final fiind vorba si despre evaluarea proiectelor depuse deja pentru un program separat de dotare a scolilor si universitatilor cu echipamente dedicate.

“Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), lansează în consultare publică Ghidul Solicitantului aferent apelului de proiecte „Asigurarea infrastructurii universitare”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație. Prin intermediul acestui apel, la nivelul instituțiilor de învățământ superior de stat acreditate se vor asigura spații de recreere și lectură, locuri de cazare și cantine.

Alocarea financiară totală pentru apelul de proiecte este de 260 de milioane de euro din PNRR, fără TVA. Alocăm 260 de milioane de euro pentru apelul de proiecte privind asigurarea infrastructurii universitare! Investiția vizează construirea și/sau modernizarea de: spații de recreere și lectură (5.020 de locuri construite și 14.500 de locuri modernizate); cantine (3.500 de locuri construite și 3.125 de locuri modernizate); cămine (4.600 de locuri construite și 14.530 de locuri modernizate). De asemenea, cel puțin 40% din numărul locurilor construite vor fi rezervate pentru studenții din medii defavorizate.

În cursul zilei de ieri, 18 mai 2023, Ministerul Educației a solicitat Inspectoratelor Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București situația numerică privind participarea angajaților din unitățile de învățământ preuniversitar de stat la greva generală anunțată de federațiile reprezentative din învățământul preuniversitar.

Precizăm că solicitarea a vizat numărul participanților la grevă și nu tabele nominale cu cei care participă. Vă asigurăm că orice solicitare a Ministerului Educației este realizată cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal și în conformitate cu atribuțiile privind coordonarea şi monitorizarea activităţilor didactice, precum şi a activităţilor extraşcolare ale elevilor.

Evaluarea calitativă a proiectelor depuse în cadrul apelului pentru #dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive, cabinetele de asistență psihopedagogică) s-a finalizat! Regăsiți, în linkul din primul comentariu, rezultatele evaluării!  Solicitanții respinși pot depune contestații în termen de 2 zile lucrătoare de la data publicării listei inițiale.”