Marcel Ciolacu: Surprinzator Anunt de ULTIMA ORA al Presedintelui PSD Inainte de a Deveni Premier

Marcel Ciolacu Surprinzator Anunt ULTIMA ORA Presedintelui PSD Inainte Deveni Premier

Marcel Ciolacu a facut un foarte surprinzator anunt de ultima ora inainte de a deveni premierul Romaniei, iar asta pentru ca presedintele PSD a declarat in mod oficial faptul ca face o cerere de suspendare a negocierilor pentru formarea noului Guvern al Romaniei, pana cand problemele sindicatelor din invatamant vor fi rezolvate.

Marcel Ciolacu spune ca prioritatea ar trebui sa fie evitarea grevei generale de luni din invatamant, presedintele PSD fiind dispus sa negocieze peste weekend cu sindicatele din invatamant, separat vorbind si despre decizia G7 de a finanta reactoare nucleare modulare, in Romania urmand a fi instalat deasemenea unul.

“România face astăzi un pas uriaș spre una dintre cele mai importante ținte ale sale: independența energetică! Salut anunțul făcut de președintele american, Joe Biden, în marja summitului #G7, prin care SUA și alți parteneri multinaționali susțin, cu peste 4 miliarde de dolari, proiectul Reactoarelor Modulare Mici din țara noastră!

Această decizie probează complexitatea și dezvoltarea relației noastre bilaterale atât din punct de vedere strategic, cât și printr-o accelerare fără precedent a dimensiunii economice a parteneriatului nostru. Proiectul realizat de #Nuclearelectrica- alături de partenerii americani și de consorții din Japonia, Coreea de Sud și Emiratele Arabe Unite- are o însemnătate majoră pentru țara noastră: înseamnă mai multe locuri de muncă, mai multe oportunități pentru #companiile românești și un plus de energie pentru creșterea economică a țării.

De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor.

De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată. Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării.”