Austria: Masurile DURE ale lui Karl Nehammer cu Impact POZITIV pentru Romania, Schengen

Austria Masurile DURE Karl Nehammer Impact POZITIV Romania Schengen

Austria a luat prin cancelarul Karl Nehammer o serie de masuri dure pentru Spatiul Schengen, insa conform informatiilor oficiale care vin de la guvernul de la Viena, ela au si efect, iar asta are un impact pozitiv pentru Romania, si totul deoarece numarul cererilor de azil a scazut simtitor pentru tara, comparativ cu aceeasi perioada din 2022.

Austria a impus o serie de masuri foarte dure, in timp ce a inceput sa colaboreze cu state terte pentru reducerea migratiei ilegale, si returnarea celor care intra fara drept pe teritoriul tarii, iar conform secretarului general al partidului aflat la putere, numarul cererilor de azil a scazut cu 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Austria spune ca acest trend este contrar celui din alte tari ale UE, in care migratia ilegala si cererile de azil sunt in crestere, dar situatia buna a lui Karl Nehammer acum ar putea fi foarte pozitiva si pentru Romania, a carei aderare depinde de rezolvarea problemelor pe care le reclama austriecii, iar lucrurile par sa mearga in directia buna.

“Frâna azilului funcționează. În timp ce Uniunea Europeană în ansamblu a înregistrat o creștere a numărului de solicitanți de azil cu aproximativ 34% față de aprilie 2022, Austria poate aștepta o scădere cu o treime. Succesul politicii de azil a Austriei este evident și într-o comparație de la an la an.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul solicitanților de azil a scăzut cu aproape 20 la sută în aprilie. Acest lucru arată încă o dată că politica consecventă de azil a cancelarului Karl Nehammer și a ministrului de interne Gerhard Karner oferă o reală ușurare și soluții pe termen lung la problema migrației.”