Ministrul Sanatatii: Informarea Oficiala de ULTIMA ORA cu Masurile Asteptate de MILIOANE de Romani!

Ministrul Sanatatii Informarea Oficiala ULTIMA ORA Masurile Asteptate MILIOANE Romani

Ministrul Sanatatii transmite o informare oficiala de ultima ora cu masuri extrem de importante asteptate de foarte multa vreme de catre milioane de romani, iar asta pentru ca un centru de Mari Arsi din Timisoara are semnat contractu de construire al cladirii in care va fi gazduit, el urmand a trata romanii care vor suferi arsuri majore.

Ministrul Sanatatii vine cu aceste vesti dupa ani si ani de asteptare pentru realizarea unui centru de acest gen, iar separat de asta vorbim despre un ordin cu privire la administrarea, finantarea si implementarea actiunilor prioritare pentru asistare circulatorie mecanica prin oxigenare extracorporala.

“Centrul de Mari Arși din Timișoara prinde rapid contur! Reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai constructorului au semnat contractul de construire a unei clădiri noi în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara! Investiția constă în construirea unei clădiri noi, în care să funcționeze integrat Centrul de Arși, compus din 6 paturi pentru mari arși, 6 paturi pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă; secția ATI cu 27 paturi.

Blocul operator cu 25 de săli de operație; spații conexe (Sterilizare, Farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, etc.) și un heliport. De asemenea, va funcționa și UPU-SMURD cu 58 de posturi. Valoarea investiției este de 66 milioane de euro, iar durata de execuție este de 26 de luni. Finanțarea este asigurată în cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar finanţat din Acordul de Împrumut nr 8362 dintre Guvernul României şi Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).

ORDIN pentru completarea articolului 2 din Ordinul ministrului sănătății nr.736/2019 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru asistarea circulatorie mecanică prin oxigenare extracorporală prin membrană sau minipompă rotativă axială percutană.

La articolul 2 din Ordinul ministrului sănătății nr nr.736/2019 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru asistarea circulatorie mecanică prin oxigenare extracorporală prin membrană sau minipompă rotativă axială percutană – AP-ECMO, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.08 din 24 mai 2019, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (31), cu următorul cuprins:

”(31) Pentru perioada 2023 – 2026 componența AP-ECMO se aprobă prin ordin al ministrului sănătății, pe baza propunerilor înaintate Ministerului Sănătății de către Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă.” Art. II. – Direcțiile de specialitate din Ministerul Sănătății, direcțiile de sănătate publică județene şi a municipiului București, precum şi spitalele care derulează AP-ECMO, indiferent de subordonare, duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.”