NATO si Ucraina RESPING Planul de Pace al Chinei, Motivele Invocate

NATO Ucraina RESPING Planul Pace Chinei Motivele Invocate

NATO si Ucraina resping in mod oficial planul de pace al Chinei, prin care s-a cerut o incetare imediata a focului intre cele doua tari, un emisar special al Beijing-ului mergand prin mai multe cpaitale europene pentru a incerca sa convinga aliatii sa accepte ideea, dar ea a fost repinsa la unison, ca fiind in favoarea Rusiei.

Ucraina si NATO spun ca o incetare a focului si o inghetare a conflictului cu Rusia ar insemna ca toate teritoriile anexate ar ramane sub controlul rusilor, ceea ce Kiev-ul nu isi doreste, dar e greu de spus daca acest lucru va putea fi evitat, unele dintre ele fiind oricum sub controlul separatistilor, controlati de rusi, de aproape 10 ani de zile.

“Ucraina și NATO au respins planul de pace chinez care va aduce beneficii Rusiei. Oficialii occidentali au respins apelurile Chinei pentru o încetare „imediată” a focului în Ucraina în timpul turneului european al reprezentantului special chinez pentru afaceri eurasiatice, a informat Wall Street Journal.

Oficialii occidentali au declarat pentru WSJ că în timpul călătoriilor sale din luna mai la Kiev, Varșovia, Berlin, Paris și Bruxelles, oficialul a făcut eforturi pentru o încetare „imediată” a focului. Înghețarea conflictului ar însemna în esență că teritoriile ucrainene ocupate rămân sub controlul Rusiei.”