Volodimir Zelenski Anunta Salvarea a 106 Soldati Ucrainieni de la Rusia

Volodimir Zelenski anunta in mod oficial salvarea a 106 soldati ucrainieni de la Rusia, ei luptand pentru protejarea orasului Bahmut, iar acum au fost returnati la tara mama, multumita eforturilor depuse de catre echipele de negociatori ai Ucrainei.

Volodimir Zelenski a purtat deasemenea discutii cu ministrul apararii din Suedia, ele vizand posibilitatea ca tara sa participe la donarea de avioane F-16 Ucrainei, dar si de pregatire a pilotilor care urmeaza sa piloteze aceste aeronave impotriva Rusiei.

“Astăzi avem un alt rezultat pozitiv din partea echipei noastre care lucrează la schimburi. Am returnat încă 106 dintre războinicii noștri din captivitatea rusă – au luptat în sectorul Bakhmut.

Este foarte important că nu existau deloc informații despre mulți dintre acești 106 oameni – au fost considerați dispăruți. Dar le-am găsit. I-am adus înapoi acasă. 8 ofițeri, 98 de soldați și sergenți…

Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest lucru. Budanov, Yermak, Usov, Lubinets, Malyuk, Klymenko – toți cei care au pregătit acest schimb – au făcut o treabă grozavă!

Desigur, sunt recunoscător fiecăruia dintre soldații noștri care s-au asigurat că avem un fond de schimb adecvat. Toți cei din prima linie ar trebui să-și amintească acest lucru: cu cât vom lua mai mulți prizonieri de război ruși, cu atât mai mulți dintre oamenii noștri ne vom întoarce. Slavă tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Glorie Ucrainei!

În cadrul întâlnirii cu ministrul apărării al Suediei, Paul Jonsson, aceștia au discutat despre posibilitatea participării Suediei la coaliția de aviație și inițierea unui program separat de pregătire pentru piloții ucraineni pe aeronave moderne de fabricație occidentală.

Vă mulțumim pentru decizia Suediei de a se alătura coaliției internaționale de tancuri în sprijinul Ucrainei și de a preda 10 tancuri Leopard-2 și pentru conducerea în formarea coaliției CV-90 BMP.

Mulțumim foarte mult întregii societăți suedeze pentru marele sprijin acordat țării noastre în timpul acestui război la scară largă. Pentru sprijin atât pe câmpul de luptă, cât și pentru ajutor financiar și umanitar foarte important.”