Ministrul Apararii: Armata Romana si Decizia de ULTIMA ORA Anuntata pentru Romani

Ministrul Apararii Armata Romana Decizia ULTIMA ORA Anuntata Romani

Ministrul Apararii le transmite romanilor din intreaga tara o informare cu o decizie de ultima ora cu privire la Armata Romana, NATO, si ceea ce se intampla in Romania incepand chiar din cursul zilei de luni, 29 mai, pentru ca incepe exercitiul multinational SABER GUARDIAN 23, iar Angel Tîlvăr va fi prezent la deschiderea sa.

Ministrul Apararii, Angel Tîlvăr, va participa impreuna cu alti membri din cadrul conducerii MApN, ei urmand a da startul unui exercitiu multinational in care soldatii din Armata Romana vor lucra impreuna cu cei ai multor tari NATO, aproximativ 10.000 de militari urmand a participa la manevrele care se incheie pe 9 iunie.

“Ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional „SABER GUARDIAN 23” (SG23) va avea loc luni, 29 mai, începând cu ora 11.00, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu. La exercițiul SG23 vor participa, în perioada 29 mai – 9 iunie, aproximativ 10.000 de militari, dintre care peste 5.000 de militari români, cu peste 1.700 de mijloace tehnice din țara noastră și din 13 națiuni aliate și partenere.

Exercițiul, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, reprezintă cea mai amplă și complexă activitate multinațională de instruire din acest an și se va desfășura în poligoane și facilități militare de instruire din România. „SABER GUARDIAN 23” continuă seria de exerciții începută în anul 2013 și se execută bienal, fiind conceput pentru intensificarea interoperabilității într-o gamă largă de misiuni pentru țările membre ale NATO și țările partenere.

Activitățile de instruire planificate cuprind deplasări terestre în cadru tactic, forțări ale cursurilor de apă, exerciții tactice cu și fără trageri de luptă cu tehnica tuturor categoriilor de forțe, parașutări, precum și activități cu specific medical de evacuare și tratament al răniților. Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în Centrul Național de Instruire pentru Luptă „Getica” din Cincu, județul Brașov.

Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea Smârdan, județul Galați, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea Babadag, județul Tulcea, Poligonul de tragere sol-aer din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General Ion Bungescu” din Capu Midia și Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța.

Totodată, evenimente de instruire din cadrul SG23 se vor derula și în facilitățile de instruire din Slobozia și Bordușani, județul Ialomița, Vărsătura, din județul Brăila și Frecăței, județul Tulcea. Alături de România, 12 țări aliate participă cu efective și tehnică de luptă pentru instruire la exercițiul multinațional SG23 – Albania, Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos.”