Austria: Masurile de ULTIMA ORA ale lui Karner, Cum sunt Afectate SERIOS Romania si Schengen

Austria Masurile ULTIMA ORA Karner Cum Afectate SERIOS Romania Schengen

Austria a pus in aplicare o serie de masuri de ultima ora, care din pacate afecteaza atat Romania, cat si spatiul Schengen, iar asta pentru ca ministrul Gerhard Karner a fost nevoit sa puna in aplicare o crestere a numarului de controale la granita cu Ungaria, in punctul vamal Nickelsdorf, dupa ce Viktor Orban a eliberat sute de traficanti de persoane saptamana trecuta.

Austria a intensificat controalele la Nickelsdorf de saptamana aceasta, Gerhard Karner vizitand punctul vamal zilele trecute impreuna cu omologul sau din Danemarca, seful politiei vamale afirmand ca numarul migrantilor ilegali detectati in acel punct vamal a scazut cu 55% din 2023 fata de 2022, totul multumita intaririi protejarii granitelor sale externe.

Austria a reactionat la masurile Ungariei cu intensificarea controalelor la frontiere, iar din pacate pentru Romania si Schengen aceasta este o veste foarte proasta, pentru ca acel punct vamal e principalul pentru tranzitul catre teritoriul austriac, Germania, sau vestul Europei, deci timpii de asteptare ar urma sa creasca substantial acolo in perioada verii, cu multe calatorii.

“Punctul de trecere a frontierei este un punct fierbinte pentru migrație și în timpul crizei refugiaților din 2015, 300.000 de refugiați au trecut-o în câteva zile. Numai în acest an, 71 de traficanți de persoane au fost arestați. Comparativ cu aprilie 2022, au fost identificați cu aproape 55% mai puțini migranți.

Multe subiecte care ne unesc de ceva vreme. Și suntem, de asemenea, foarte în concordanță – Austria și Danemarca în special – atunci când vine vorba de a păși constant pe frâna azilului prin prevenirea abuzului în materie de azil. „Operațiunea Fox”, care are ca scop combaterea contrabandei de persoane în cooperare cu poliția maghiară și a prins deja peste 80 de traficanți de persoane.”