Ministrul Educatiei: Schimbarile FORTATE, de ULTIMA ORA, Anuntate Elevilor din Licee si Scoli

Ministrul Educatiei Schimbarile FORTATE ULTIMA ORA Anuntate Elevilor Licee Scoli

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o serie de schimbari de ultima ora, fortate de situatia actuala din sistemul de invatamant, iar asta pentru ca din cauza grevei generale elevii din scoli si licee sunt anuntati de Ligia Deca, impreuna cu profesorii, de decizii luate cu privire la inscrierea pentru Bacalaureat si inscrierea in invatamantul primar.

Ministrul Educatiei explica mai jos cum au fost gandite modificarile pentru scoli si iicee, iar un numar foarte mare de elevi sunt afectati de ceea ce se intampla, asa ca e important pentru parinti si profesori sa stie cum sunt afectati de catre deciziile luate direct la minister, de catre Ligia Deca, acum.

„Conform Calendarului examenului de bacalaureat 2023, în perioada 29 mai – 7 iunie este programată înscrierea candidaților la prima sesiune de examen. Directorii unităților de învățământ care pot asigura resursa umană necesară acestui tip de activitate vor comunica părinților și elevilor toate aspectele necesare pentru realizarea înscrierii. Ministerul Educației continuă să comunice cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București pentru evitarea situațiilor care ar putea crea sincope în desfășurarea activităților care vizează atât elevii, cât și cadrele didactice.

A fost trimis și publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii în învățământul primar 2023 – 2024. În perioada 3 – 18 mai au fost depuse și validate cererile de înscriere de către părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali. Pentru următoarea perioadă, referitor la înscrierea în învățământul primar 2023 – 2024, vă comunicăm următoarele.

Pentru prima etapă de înscriere: în perioada 29 mai – 6 iunie 2023, vor avea loc: procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere; repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere.

Afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere. Pentru a doua etapă de înscriere: în perioada 6 – 12 iunie vor avea loc: depunerea, la unitatea de învățământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară; validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 13 – 19 iunie vor avea loc: procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere; afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare. În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.”