Ministrul Muncii: Anunturi de ULTIMA ORA, ce Transmite Marius Budai pentru Milioane de Romani

Ministrul Muncii Anunturi ULTIMA ORA Transmite Marius Budai Milioane Romani

Ministrul Muncii, Marius Budai, transmite 2 anunturi de ultima ora extrem de importante, care vizeaza milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor este adus, in primul rand, adoptarea unei Ordonante de Urgenta prin care salariile functiilor comune din administratie sunt aduse la grila anului 2022.

Ministrul Muncii a adoptat aceasta OUG special la cererea profesorilor, separat vorbind despre colaborarea cu Biserica Ortodoxa Romana in domeniul asistentei speciale, si in final aduce in atentia oamenilor o alta Ordonanta de Urgenta, care de aceasta data aduce noi drepturi pentru persoanele cu dizabilitati.

“Avem bune intenții în ceea ce privește solicitările angajaților din Educație, dar și din alte domenii de activitate! Dovadă stă faptul că, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța de Urgență prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și Biserica Ortodoxă Română (BOR) au încheiat astăzi un Protocol de colaborare în domeniul asistenței sociale, în contextul Anului omagial 2023 dedicat de către Patriarhia Română pastorației și asistenței sociale a persoanelor vârstnice.  Protocolul încheiat astăzi vizează intensificarea cooperării în domeniul social, atât în ceea ce privește îngrijirea de lungă durată, cât și celelate programe și proiecte sociale care vizează toate categoriile sociale dezavantajate, sprijinite de aproximativ 800 de instituții și servicii sociale ale Bisericii Ortodoxe Române.

Astăzi, în ședința de Guvern, a fost adoptată o ordonanță de urgență care vine în sprijinul drepturilor persoanelor cu dizabilități. Aceste măsuri reprezintă un pas important în direcția unei societăți mai incluzive și mai echitabile pentru toți cetățenii noștri. Una dintre cele mai notabile măsuri este stabilirea obligațiilor de utilizare a unui nou sistem național de management al dizabilității.

Acest sistem reprezintă o platformă digitală inovatoare, care facilitează colaborarea dintre profesioniștii din cadrul instituțiilor de protecție socială și simplifică interacțiunea cu beneficiarii cu dizabilități. Prin intermediul acestei platforme, procesul de evaluare și integrare a persoanelor cu dizabilități va fi susținut și îmbunătățit.

Un alt aspect deosebit de important este introducerea opțiunii de decontare a gratuității la transportul interurban prin intermediul unui ticket electronic de carburant. Această măsură îi va permite persoanei cu handicap să aleagă ca banii cuveniți pentru transportul interurban să fie disponibili pe un card de carburant, prin care să-și alimenteze necesarul de combustibil. Astfel, li se oferă o mai mare autonomie și libertate de mișcare.”