Marcel Bolos: Informarea IMPRESIONANTA cu Masurile Anuntate pentru Romanii Tarii

Marcel Bolos Informarea IMPRESIONANTA Masurile Anuntate Romanii Tarii

Marcel Bolos a facut o informare impresionanta cu o serie de masuri foarte importante care au fost adoptate in mod oficial in Romania, iar asta pentru ca vorbim despre o decizie pentru viitorul tarii, iar asta pentru ca in Vrancea se aloca bani europeni pentru isntalarea de panouri fotovoltaice in scolile judetului.

Marcel Bolos explica mai jos faptul ca Romania aloca 500 de milioane de euro pentru proiecte menite sa ajute autoritatile locale sa-si reduca facturile la energie, iar cele precum acestea privind panourile fotovoltaice vor avea un rol foarte important in viitor pentru a ajuta comunitatile sa aiba costuri mai mici.

“𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐢𝐥𝐞 𝐢̂𝐬̦𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐚 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐚̆! Școlile din Vrancea își vor produce de acum singure energia electrică. Pentru că au #banieuropeni cu care să își cumpere propriul sistem de panouri fotovoltaice. Alături de Catalin Toma, am semnat un contract în valoare de 𝟏,𝟐 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 care îi va ajuta pe vrânceni să reducă facturile la energie, iar economiile să le folosească pentru a rezolva alte probleme ale comunității.

Acesta este primul contract din seria celor destinate consumul propriu al autorităților locale, pentru care Guvernul României a alocat în toamna anului trecut 250 de milioane de euro. Așa am oferit ocazia autorităților locale să adopte măsuri de producere a energiei verzi, destinată serviciilor publice cum sunt spitale, şcoli, iluminat public și alimentarea cu energie termică a populaţiei.

Contractul semnat astăzi, primul din seria celor destinate consumul propriu al autorităților locale, aduce o investiție din care au de câștigat atât autoritățile locale, prin reducerea facturilor la energie, cât și întreaga comunitate, prin impactul pozitiv asupra mediului. Autoritățile locale au la dispoziție 500 milioane euro, prin apelurile lansate prin POIM.

Pentru producerea de energie pentru consum propriu sau pentru comercializare, fiind aprobate deja 63 de proiecte din totalul de 275 proiecte depuse în toată țara. În actualul context energetic, fondurile alocate acestui tip de investiții reprezintă un sprijin esențial pentru instituțiile spre care ne îndreptăm zilnic în calitatea noastră de beneficiari de servicii publice – școli, primării, unități sanitare. Îi felicit pe reprezentanții autorităților locale din Vrancea pentru că au adus aceste fonduri în comunitățile lor.

Prin investiția realizată în Vrancea vor fi amplasate panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, proiectul incluzând investiții în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obținerea de energie din surse regenerabile destinate consumului propriu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă din Măicănești, al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni, al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani și al bazinului didactic de înot din Focșani.”