Marius Budai: Promisiunile de ULTIMA ORA ale Ministrului PSD al Muncii, pentru Romani

Marius Budai Promisiunile ULTIMA ORA Ministrului PSD Muncii Romani

Marius Budai face o serie de promisiuni de ultima ora pentru romanii din intreaga tara, ministrul Muncii, de la PSD, le spune oamenilor faptul ca la ora actuala problema majora a grevei din invatamant nu este tratata neserios, dar ca autoritatile trebuie sa fie atente la cereri, si la ceea ce pot oferi ,pentru a nu afecta PNRR.

Marius Budai promite ca se cauta toate solutiile posibile pentru ca problema grevei generale din invatamant sa fie rezolvata cat mai rapid, astfel incat profesorii sa fie multumiti de ceea ce le poate oferi in mod oficial guvernu, iar asta pentru ca vorbim deja despre o saptama intreaga de greva generala in Romania.

“Nu tratăm educația ca la piață, mai pune tu, mai dau eu și vedem unde am ajuns. Le discutăm în cadrul unor negocieri oneste între parteneri. De ce, având România a treia cea mai mare creștere economică din Europa, nu își permite să dea majorări în acest an de salarii profesorilor ? E vorba că își permite sau nu își permite.

Am explicat ideilor de sindicat să explic și acum dumnealor sunt cu grila de salarizare la nivel de 2022. Condiționalitățile din PNRR și faptul că legea salarizării este la reformă în PNRR ne pune în situația ca de acum, până la 1 ianuarie, când vrem să intre în vigoare noua lege a salarizării, să nu putem opera modificări asupra anexelor legii, adică să ieșim de peste, de peste nivelul din 2022.

Noi am dat în 2022, știți foarte bine, majorări și acum, la început de an, care au adus cadrele didactice la nivelul din 2022, însă pe această perioadă, dacă am face acest lucru, se pune în pericol atragerea fondurilor din PNRR. Este vorba de 63.000 de oameni din Educație, cu majorarea de sume duse până la finalul aplicării legii, adică până la grila din 2022. Concret înseamnă 300 de milioane în total, pentru până la sfârșitul anului.

Nu am calculat separat pentru personalul nedidactic. Noi am făcut impactul bugetar împreună cu Ministerul de Finanțe pe toată grila. Colegii noștri de la Educație sigur ne pot spune suma. Ceea ce s-a discutat deja se lucrează și eu cred că ştiţi care este mersul legislativ. Se lucrează la documente între Ministerul Educației și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, nu s-a întrerupt nimic.

Se lucrează la această ordonanță și mergem mai departe. Nu e o ordonanță care să fie scrisă la Ministerul Muncii. Se lucrează între Ministerul Educației și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și cu siguranță colegii vă vor anunța în cel mai scurt timp statusul. Tot astăzi au început colegii mei Ligia Deca și cu Marcel Boloș să lucreze pe documentul ce conține prevederi privitoare la acele măsuri pe care le-am trecut în calendarul discutat cu sindicatele și propus către sindicate.”