Austria: Karner Cere Oficial Masuri RADICALE, Anuntul de ULTIMA ORA pentru Romania si Schengen

Austria Karner Cere Oficial Masuri RADICALE Anuntul ULTIMA ORA Romania Schengen

Austria isi continua ofensiva pentru indeplinirea cerintelor legate de Spatiul Schengen, ministrul Gerhard Karner declarand faptul ca este nevoie imediata de o serie de masuri radicale pentru ca UE sa nu fie o zona atractiva pentru migrantii ilegali, punand in continuare accent pe procesarea cererilor de azil in afara tarilor UE.

Austria cere deasemenea reducerea readicala a ajutoarelor sociale pentru migranti, pentru ca acestia sa fie stimulati sa munceasca, nu sa traiasca din banii oferiti gratuit ca parte a acestei asistente sociale, iar aceasta cerere vine pentru reformarea intregului sistem de ajutor social la nivelul UE, nu doar la nivel national, cum se face acum.

Austria cere deasemenea si deportarea mai rapida a migrantilor ilegali inclusiv catre tari care nu sunt sigure, cum ar fi Siria, dar numai in cazul celor care comit infractiuni, sau au fost condamnati in tarile de origine, in mod teoretic aceste masuri trebind sa securizeze Spatiul Schengen, si sa faciliteze aderarea mai rapida a Romaniei chiar si in 2023.

“Sistemul european de azil este acum atât de stricat încât trebuie să-l refacem. Trebuie să facem totul pe frâna azilului. Trebuie să-i lipsim pe contrabandişti de baza lor de afaceri. De aceea, solicităm ca procedurile de azil în afara Europei să fie posibile. Nu ar trebui să mai existe stimulente economice pentru a fugi în Europa.

Mulți migranți, de exemplu din Tunisia și India, ar pleca din motive pur economice. Stimulentul trebuie să fie să lucrezi – să nu te mulțumești cu ceea ce primești în ceea ce privește sprijinul public. Bunăstarea socială ar trebui ajustată și redusă la nivel european. În caz contrar, vom avea întotdeauna țări care sunt considerate în special țări țintă.”