Marcel Bolos Anunta Noi Ajutoare de ULTIMA ORA, in Bani, pentru Romanii din Tara

Marcel Bolos Anunta Noi Ajutoare ULTIMA ORA Bani Romanii Tara

Marcel Bolos a decis sa faca un important anunt de ultima ora, dezvaluind faptul ca noi ajutoare financiare sunt oferite de catre Guvernul Romaniei pentru romancele din tara, mai exact 10.000 de mame vor primi 2.000 de LEI pe carduri, pentru a-i folosi in vederea achizitiei de produse de ingrijire pentru copii.

Marcel Bolos explica mai jos cum pot fi folosite sumele de bani de catre mame pentru achizitia acestui tip de produse pentru copii, iar suma este una importanta, intr-o perioada in car einflatia si preturile mari la energie creeaza probleme extrem de mari pentru un numar foarte mare de persoane.

“𝟏𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐦𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞𝐬𝐜 𝟐.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐝 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐠𝐫𝐢𝐣𝐢𝐫𝐞! Am virat banii pentru programul ,,Sprijin pentru nou-născuți”. Mâine vor fi în conturi și vor putea fi folosiți. Mamele au nevoie de sprijin emoțional și fizic în primele luni de la nașterea copilului, care necesită multă atenție și grijă, iar temerile de ordin financiar ar trebui să fie ultima lor precopare.

Tocmai de aceea, am virat pe cardurile a 10.000 de mame vulnerabile suma de 2.000 de lei, din #banieuropeni, pentru produse de îngrijire. Sunt bani prin care Guvernul României asigură tinerelor mame produsele de bază pentru îngrijirea copiilor precum îmbrăcăminte, produse de igienă și lapte praf. Iar o altă veste bună este că vom mai continua programul încă patru ani, prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027.

În total, în 2021-2027 bugetul destinat măsurilor dedicate mamelor și copiilor în situații dificile este de 450 de milioane de euro. Ce cuprinde ? Pe lângă sprijinul material direct precum sumele pentru trusoul nou-născutului, vorbim de intervenții precum creșterea oportunităților pe piața muncii pentru femei, finanțarea cursurilor de recalificare, decontarea costurilor de transport, rechizite, hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru cei mici.

Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) am acordat sprijin pentru aproximativ 4 milioane de persoane vulnerabile din România, fie sub formă de carduri sociale pentru alimente, carduri de energie, pachete cu alimente sau vouchere educaționale. În perioada 2024 – 2027, bugetul total destinat cuplurilor mamă – nou născut este de 120 milioane euro.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuți este de 2.000 de lei și se acordă mamelor care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului, dacă sunt se încadrează în următoarele categorii: Mame care beneficiază de venit minim garantat prin dispoziție scrisă a primarului; Mame care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; Mame aflate în situații de risc.”