Marius Budai: 2 Anunturi foarte IMPORTANTE pentru MILIOANE dintre Romani

Marius Budai 2 Anunturi IMPORTANTE MILIOANE Romani

Marius Budai, ministrul Muncii de la PSD, a facut 2 anunturi foarte importante, despre care trebuie sa stie toti romanii din tara noastra, iar asta pentru ca in atentia tuturor oamenilor el aduce, intai, situatia profesorilor, despre a carei rezolvare se discuta intens in coalitia de guvernare, pentru a se gasi solutiile cele mai bune cat mai rapid.

Marius Budai explica mai jos care este planul pentru ca reforma pensiilor sa fie si ea facuta, iar asta pentru ca e nevoie de implicarea unui numar mare de persoane cu putere politica, si de ministere, pentru ca totul sa fie realizat intr-o maniera cat se poate de transparenta, si de corecta, pentru toti romanii din tara.

“Eu nu știu ultimele discuții pe care le vor purta cu domnul prim-ministru, eventual cu domnul președinte al Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu, însă sper ca lucrurile să se închidă cât mai curând. Și aici vorbesc gândindu-mă și la cei peste 300.000 de angajați din sistemul de educație, dar și la cei 3 milioane de copii.

Nu voi discuta, din respect pentru cadrele didactice, despre oferte, acelea sunt discuțiile noastre interne în cadrul comisiilor de dialog social pe care le-am avut și ieri, și în cursul săptămânii trecute, și în weekendul trecut. Eu sper doar să se găsească o cale prin care să se rezolve problema într-un timp cât mai scurt.

Planul este să lucrăm aplicat, să scurtăm calendarul, dar să-l scurtăm nu doar de dragul de a-l scurta, să nu fie o scurtare doar în timp, fără conținut. Adică să avem o nouă lege care să pună probleme. Trebuie să discutăm atât cât este nevoie cu toți partenerii sociali. Eu am spus foarte clar că, în momentul în care o să ajung să implementez reforma pensiilor sau reforma legii salarizării, nu o să fac ce s-a făcut la momentul scrierii PNRR.

Adică nu o să fac o reformă sau reforme pe ascuns. O să dezbat cu sindicatele și cu toți cei interesați, atât cât timp cât este nevoie, și ne vom asigura că vom avea o lege bună. Sindicaliștii au fost fermi, însă au fost deschiși, iar ultima discuție pe care eu am avut-o cu ei a fost una constructivă și bazată pe respect reciproc.

”Astăzi se vor depune amendamentele în Parlament, acum se aranjează, specialiştii din cadrul Ministerului Muncii cu specialiştii din cadrul comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, cred că în jumătate de oră le termină. Am fost şi la Parlament să discutăm cu comisia tehnică, pe tehnică legislativă. Cred că în următoarele ore le veţi vedea depuse.”