Austria: Decizii de ULTIMA ORA ale Germaniei in Schengen, Romania va Resimti IMPACTUL Final

Austria Decizii ULTIMA ORA Germaniei Schengen Romania Resimti IMPACTUL Final

Austria beneficiaza de pe urma unor decizii de ultima ora pe care Germania le ia pentru Schengen in aceasta perioada, iar Romania va resimti deasemenea impactul final al acestora, si asta pentru ca guvernul de la Berlin a decis recent sa incheie un acord de cooperare cu Polonia pentru protejarea mai buna a granitelor Schengen.

Austria se plange de migratia din est si sud, carea afecteaza Spatiul Schengen, iar Germania are probleme cu migratia si prin Polonia, despre care spune ca ar avea la baza chiar si razboiul din Ucraina, dupa ce Belarus ar fi reinceput sa trimita multi migranti spre Europa, probabil la presiunea Rusiei, ceea ce pune serioase probleme pentru sistem.

Austria se lupta, inclusiv cu Germania, pentru a forta o regandire a sistemului de azil din Europa, ceea ce ar ajuta si Romania in procesul de aderare la Schengen, insa multe depind de acest lucru, iar asta pentru ca presiunea majora pusa de migratia ilegala afecteaza multiple regiuni europene, iar solutiile sunt foarte greu de implementat, in final.

“Sunt convins că împreună vom putea preveni presiunea migrațională pe care o trăim și din Belarus. Aceasta este o migrație care este în mare măsură controlată și vizată de forțe specifice. În situația actuală vom intensifica acțiunile împreună, vom efectua împreună verificări suplimentare pe trenuri.

Acțiuni compensatorii suplimentare, că făcând asta împreună vom putea preveni presiunea migratorie. În special, sunt recunoscător Republicii Polone pentru că a primit atât de mulți refugiați din Ucraina lovită de război și pentru eforturile depuse pentru a avea grijă de acești refugiați. Aceste elemente sunt foarte strâns legate între ele și se traduc în funcționarea întregului spațiu Schengen.”