Volodimir Zelenski Vorbeste despre Situatia Dura de pe Front, Ajutorul Germaniei

Volodimir Zelenski vorbeste despre situatia foarte dura de pe frontul dintre Ucraina si Rusia, problemele majore cu care se confrunta armata Ucraineana la ora actuala necesitand sprijin occidental pentru a fi rezolvate, in special cand vorbim despre apararea aeriana.

Volodimir Zelenski vorbeste si despre un pachet de ajutor militar in valoare de 3 miliarde de euro pe care Germania l-a acordat Ucrainei, iar mai multe detalii aveti mai jos cu privire la acest lucru.

“Chiar acum, în Ucraina – pe pământul nostru, pe cerul nostru – se decide dacă libertatea și civilizația își vor păstra conducerea globală în acest secol. Este decis de noi împreună cu America, împreună cu Europa, împreună cu toți aliații și partenerii noștri. Mulțumesc tuturor celor din lume care ne ajută!

Și, bineînțeles, astăzi, ca întotdeauna, le mulțumesc soldaților noștri. Tuturor celor care luptă în prezent pentru Ucraina. Tuturor celor care sunt în misiuni de luptă, la posturi de luptă. Direcția Avdiivsky, Bakhmut, Maryinka, direcția Shakhtarsky.

Mulțumim tuturor celor care ne apără pozițiile în regiunea Lugansk și regiunea Harkiv. Mulțumim tuturor celor care protejează Zaporizhzhia, Regiunea Herson. Mulțumim tuturor celor care ne mențin granița puternică.

Brigăzile noastre de luptă. Echipele noastre, care sunt gata să meargă înainte. Inteligența noastră. Forțele noastre de securitate. În toate direcțiile și la toate nivelurile, inamicul trebuie să simtă că Ucraina a devenit mai puternică. Slavă eroilor noștri! Glorie Ucrainei!

A avut o conversație telefonică substanțială cu cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz. Vă mulțumim pentru implementarea unui pachet puternic de apărare în valoare de 3 miliarde de euro.

Am discutat despre punerea în aplicare a acordurilor încheiate în timpul vizitei mele recente în Germania și despre consolidarea în continuare a capacităților de apărare ale Ucrainei, în special a apărării noastre aeriene. Poziții coordonate în ajunul evenimentelor internaționale viitoare.”