Lucian Bode: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA, ce Transmite Romanilor Ministrul PNL

Lucian Bode Anuntul Oficial ULTIMA ORA Transmite Romanilor Ministrul PNL

Lucian Bode a facut un foarte important anunt de ultima ora, pe care il transmite romanilor din intreaga tara, iar asta deoarece ministrul PNL vorbeste in mod oficial despre celebrarea celor 18 ani de la infiintarea Directiei Generale Anticoruptie, una dintre cele mai importante structuri din cadrul MAI.

Lucian Bode vorbeste in mesajul de mai jos despre ceea ce a insemnat DGA de-a lungul anilor pentru Politia Romana, ministrul PNL conturand o structura din cadrul statului roman care are menirea de a ii proteja pe cetatenii din intreaga tara, vorbind mai jos si despre unele dintre realizarile sale insemnate.

“Încă de la înființare, Direcția Generală Anticorupție a dovedit că este o structură cu înalte standarde de profesionalism, care și-a înțeles rolul, cu o capacitate crescută de identificare și combatere a acelor fapte care provoacă incompatibilități ale unora dintre angajați cu statutul de angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Cei care nu înțeleg că a fi în slujba statului și a cetățeanului reclamă o conduită ireproșabilă și integră nu au ce căuta în sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. De cealaltă parte, cei care se abat de la principiile corectitudinii și comit acte de corupere vor avea parte de același tratament prin aplicarea legii.

Manifestăm toleranță zero indiferent de cine comite fapta de corupție și indiferent de instituția din care face parte! În viaţa publică nu există altă cale decât corectitudinea și respectarea legii. Prezentarea publică a cazurilor de corupție este o dovadă a eficienței muncii dumneavoastră și, totodată, un semnal pentru cei tentați să apuce pe astfel de căi că nu există posibilitatea de a încălca legea fără ca structura de specialitate, în acest caz DGA, să ia măsurile care se impun în astfel de cazuri.

Este păcat că, în multe situații, faptele de corupție nu afectează doar imaginea instituțională, ci umbresc munca profesioniștilor unui domeniu, iar concomitent scad încrederea populației în instituțiile cu care interacționează. Îmi doresc ca activitatea dumneavoastră să continue cu același profesionalism, cu atât mai mult în actualul context geopolitic care reclamă, ca premisă a siguranței colective, instituții puternice, de încredere, pe care cetățenii să se poată baza.

Așa cum spuneam, activitatea de prevenire este una dintre liniile de acțiune importante de urmat, fie și numai din perspectiva faptului că este mai ușor să previi decât să combați. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne sunt desfășurate activități preventive care să răspundă provocărilor reale ale structurilor ministerului.”