Armata Romana a Interceptat o Aeronava Militara a Rusiei cu Avioane F-16

Armata Romana Interceptat Aeronava Militara Rusiei Avioane F-16

Armata Romana a confirmat interceptarea unei aeronave militare a Rusiei cu avioanele F-16, care se afla in dotarea Fortelor Aeriene ale Romaniei, interceptarea avand loc in spatiul aerian al Tarilor Baltice, avioanele decoland de pe baza aeriana Uedem, din Germania.

Armata Romana nu este la prima interceptare de acest gen, in timpul razboiului din Ucraina fiind facute mai multe misiuni de acest gen, nu mai putin de 10, conform MApN, insa e foarte probabil ca numarul acestora sa creasca substantial in perioada urmatoare.

Cea mai recentă misiune de interceptare pentru Carpathian Vipers a avut loc în data de 30 mai, când avioanele F-16 au fost alertate de către Centrul de operații aeriene NATO din Uedem, Germania.

O aeronavă militară de transport, aparținând Federației Ruse, a fost detectată în zona de responsabilitate a NATO, în apropierea spațiului aerian al țărilor baltice. Conform procedurilor standard ale Alianței, după interceptare, aeronava a fost escortată în siguranță până la clarificarea situației aeriene.

Aflați la jumătatea perioadei de desfășurare a misiunii, piloții români au primit până acum aproximativ 10 alerte de interceptare.