Marius Budai: Declaratia Oficiala de ULTIMA ORA privind CRIZA Majora din Romania

Marius Budai Declaratia Oficiala ULTIMA ORA CRIZA Majora Romania

Marius Budai, ministrul PSD al Muncii, a facut o declaratie oficiala extrem de importanta cu privire la criza majora cu care se confrunta Romania la ora actuala, el afirmand ca Guvernul Romaniei a fost corect in relatia cu sindicatele din invatamant, noua ordonanta de urgenta data respectand cerintele lor.

Marius Budai vorbeste mai jos despre ceea ce a fost decis, si ceea ce urmeaza sa fie facut pentru ca si viitoarele cerinte ale sindicatelor din invatamant sa fie duse la indeplinire cat mai rapid, insa ramane de vazut daca toate promisiunile care vin acum, vor si fi puse in aplicare asa cum isi doreste toata lumea.

“Guvernul a fost corect în relația cu toți angajații din sistemul de învățământ. Textul ordonanței de urgență în care s-au reglementat revendicările profesorilor a fost postat în transparență decizională pe site-urile Ministerului muncii și al Ministerului educației și a fost transmis către toți liderii de sindicat. Propunerea de Ordonanță de urgență a fost analizată și chiar s-au făcut unele amendamente care au fost incluse în textul final.

Nu a fost nimic nediscutat înainte cu sindicatele, care să fi fost inclus, scos sau modificat în forma finală a ordonanței de urgență. O dată s-a luat în calcul, s-au luat în calcul cerințele sindicatelor și s-a mărit pe brut cu 1.000 lei salariile tuturor persoanelor care sunt cadre didactice și nedidactice- cu 400, dar și didactice auxiliare, tot cu 1000.

După cum bine știți pe site-ul Ministerului Muncii și pe site-ul Ministerului Educației aseară s-au postat în transparență publică. În urma dezbaterilor publice s-au mai identificat câteva categorii care nu erau și nu făceau parte din anexa cu salarizarea și a fost rezolvat și acest aspect astăzi în ordonanța de urgență.

Așa cum s-a decis, și coaliția, și dl. prim-ministru, vom continua discuțiile cu sindicatele, pentru noua grilă de salarizare, bineînțeles, cu sindicatele din educație, în primul rând, după care urmează celelalte sindicate. Da, avizul Comitetului Economic şi Social este consultativ pentru Guvern, este obligatoriu de luat și am avut și această etapă pe tot ce înseamnă parcursul legislativ. Nu cred că ordonanța nu este în urma unui dialog.

Noi suntem în dialog și, știți foarte bine, am fost în ultimele zile într-un dialog strâns cu sindicatele vizavi de tot ce a comentat și tot ce a avut observații de pus Consiliul Legislativ. S-a explicat și s-au dat explicațiile de rigoare. Din punctul nostru de vedere, urmează publicarea în Monitorul Oficial și astfel încât tot ceea ce s-a promis, nu că s-a promis, ceea ce s-a și făcut deja şi coaliția a decis.”