Marcel Ciolacu: Presedintele PSD face Declaratii de ULTIMA ORA privind Problemele Majore din Romania!

Marcel Ciolacu Presedintele PSD face Declaratii ULTIMA ORA Problemele Majore Romania

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a facut o serie de foarte importante declaratii de ultima ora cu privire la problemele majore cu care se confrunta Romania la ora actuala, dar inainte de asta ii acorda cateva cuvinte regelui Charles al III-lea, care viziteaza Romania in cursul acestor zile, si a avut intalniri cu multipli oficiali.

Marcel Ciolacu vorbeste mai jos si despre crizele actuale din Romania, atat despre cea a profesorilor, cat si despre ceea ce se intampla cu pensiile speciale coalitia de guvernare, si trecerea in pozitia de premier al tarii, rocada guvernamentala fiind deja amanata de greva generala declansata in invatamant.

„O prietenie inestimabilă care ne onorează și ne inspiră! O prietenie pe care mereu o reafirmă, prin vizitele sale în România, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea! În cadrul discuției private, l-am asigurat pe monarhul britanic de dorința noastră de a ne conserva tradițiile și de a ne proteja diversitatea naturală şi culturală de care atât domnia sa, cât și noi suntem atât de mândri.

Ambiția noastră este de a consolida și dezvolta relațiile cu Marea Britanie cu care ne unesc atât de multe lucruri, deschizând astfel calea către extinderea Parteneriatului Strategic. România are multe de oferit întregii lumi și, cu ambasadori precum Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, putem cu atât mai mult să ne facem mai bine cunoscuți prin bogățiile care fac din țara noastră un colţ deosebit al Europei.

In acest moment avem un protocol, nu avem alta decizie care sa infirme… . Presupun ca fiecare dintre noi avem dreptul sa si vorbim, si sa negociem, cu acest lucru cateodata ne ocupam. In acest moment nu sunt discutii pentru modificarea protocolului. Rotativa putea sa aiba loc cat mai curand. Am dorit sa am o implicare institutionala in negocierile cu profesorii.

In aceasta pozitie nu mai vorbim despre o reforma (n. red. intrebat despre cererea de a nu se aplica noua lege a pensiilor speciale pentru cele aflate in plata), iar eu imi mentin parerea ca trebuie o reforma, si am s-o duc pana la capat. Eu n-am calitatea dea a taia un atribut al Parlamentului, si nici nimeni (n. red. intrebat despre amendamente la nou alege a pensilor speciale).

Dupa cum vedeti, sunt la fel de activ ca si pana acum (n. red. intrenat daca este pregatit sa preia functie de premire dupa greva profesorilor), sunt foarte pregatit si nu am vreo problema. Sunt convins ca noua sefa de la ANAF va gasi solutiile legale pentru a-si duce la indeplinire obiectivele. Decizia comasarii ministerelor a fost luata deja, vor fi cu 2 ministere mai putin, indiferent de pozitia politica.”