Austria: Germania ATENTIONEAZA Europa, Aderarea Romaniei IMPORTANTA pentru Viitorul Schengen!

Austria Germania ATENTIONEAZA Europa Aderarea Romaniei IMPORTANTA Viitorul Schengen

Austria si Germania continua sa lanseze atentionari pentru Europa, in intregul sau, cu Uniunea Europeana in centru, iar asta pentru ca ambele cer de la Comisia Europeana o mult mai buna si mai serioasa protejare a spatiului Schengen, iar aderarea Romaniei va juca un rol esential pentru intarirea granitelor spatiului comunitar.

Austria vrea, impreuna cu Germania o reformare a sistemului de azil, pentru reducerea migratiei ilegale, insa asta nu poate veni decat printr-o cooperare serioasa intre tarile UE, iar aderarea Romaniei la Schengen ar putea duce la intarirea granitelor externe ale UE, mai ales daca se va si investi in proiecte care sa realizeze asta.

Austria merge pe un drum diferit de cel pe care merge Germania, cand vine vorba despre indeplinirea acestui obiectiv, insa ambele tari doresc acelasi lucru, chiar daca in final aderarea Romaniei la Schengen este prinsa undeva la mijloc, tara noastra va juca un rol extrem de important pentru viitorul spatiului fara controale la frontierele interne.

“Pe plan intern, se dorește să rămână o Europă a granițelor deschise. Dar aceasta necesită o protecție eficientă a frontierelor externe. În caz contrar, există riscul ca barierele de la multe frontiere interne europene să revină – iar oamenii și economia UE să fie aruncate înapoi cu decenii în urmă. Trebuie să prevenim acest lucru împreună.

Trebuie să cădem de acord asupra unei reforme a normelor Dublin actuale pentru a preveni migrația necontrolată către alte țări ale UE. Ideea din spatele acestui lucru este de a putea limita numărul de refugiați care intră în Germania cu un mecanism de distribuție pentru refugiați. Cu toate acestea, nu este deloc sigur că acest lucru va reuși.” a declarat Nancy Faeser.