Ucraina Raspunde Acuzatiilor GRAVE privind Atacurilor din Rusia

Ucraina Raspunde Acuzatiilor GRAVE Atacurilor Rusia

Ucraina raspunde acuzatiilor grave care au fost formulate in ultimele zile impotriva regimului de la Kiev, cu privire la atacuri recente derulate pe teritoriul Rusiei de catre asa-zis rusi care lupta imptriva lui Putin, lansand atacuri pe teritoriul Federatiei Ruse, dar aparent cu unele arme fabricate in tari NATO.

Ucraina a fost acuzata intr-un articol al Washington Post ca armele trimise de Belgia si Cehia ar fi fost folosite in atacuri de pe teritoriul Rusiei de catre membrii unei militii care lupta impotriva lui Putin, oficialii ucrainieni negand acest lucru, dar Belgia lanseaza o ancheta pentru a afla care este realitatea.

“Serviciile de informații militare ale Ucrainei răspund la rapoartele despre miliția pro-ucraineană care folosește arme de fabricație occidentală în Rusia. Purtătorul de cuvânt al informațiilor militare ucrainene, Andrii Yusov, a declarat pentru publicația de știri Suspilne că orice întrebări cu privire la presupusa utilizare a armelor fabricate din Occident de către miliția rusă anti-Kremlin care luptă de partea Ucrainei ar trebui adresată militanților, deoarece aceștia „operează autonom” pe teritoriul rus.

Pe 3 iunie, Washington Post a scris că milițiile ar fi folosit puști fabricate de Belgia și Republica Cehă, precum și vehicule tactice trimise inițial în Ucraina de SUA și Polonia în raidul lor transfrontalier din 22 mai în regiunea Belgorod din Rusia.

Premierul belgian Alexander De Croo a declarat că țara sa va demara o anchetă cu privire la presupusa utilizare a armelor sale pe teritoriul Rusiei.Ț