Italia: Anunt Oficial de ULTIMA ORA, Austria si Aderarea Romaniei la Schengen Afectate

Italia Anunt Oficial ULTIMA ORA Austria Aderarea Romaniei Schengen Afectate

Italia face prin ministrul sau de interne, Matteo Piantedosi, un anunt oficial extrem de important, care are efecte atat pentru Austria, cu care este aliata, cat si pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca totul vine inaintea Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne, din 8 iunie, organizat in statul Luxembourg, decizii extrem de importante fiind asteptate.

Italia se aliaza si cu Suedia pentru a forta regandirea sistemului de azil si de migratie in Europa, cerand renuntarea la ideea de relocare a refugiatilor in toate tarile Uniunii Europene, spunand ca este un concept care nu ar fi un mecanism de solidaritate, si punand Africa in centrul problemelor principale care au legatura cu migratiailegala in Europa.

Italia cere de ceva vreme regandirea sistemului in baza caruia sunt repatriati migrantii ilegali, si avand in vedere cresterea uriasa a numarului de persoane care au ajuns in tara in ultimele luni, e de inteles de ce guvernul de la Roma pune presiune pe Bruxelles, mai ales ca viitorul Schengen, la care Romania spera de peste 10 ani sa adere, este in joc in cursul urmatoarelor luni.

“În această fază crucială a negocierilor privind Pactul european privind azilul și migrația, apreciez efortul președinției suedeze a UE de a ajunge la o posibilă încheiere a negocierilor la următorul Consiliu Justiție și Afaceri Interne, programat pentru joi, 8 iunie, la Luxemburg.

Țara noastră încă nu se concentrează pe instrumentul de relocare pentru că nu s-a dovedit a fi un mecanism de solidaritate așa cum a fost conceput. Italia se așteaptă la o schimbare de ritm din partea Europei mai ales în contextul dimensiunii externe, singura soluție structurală reală la problema migrației din Africa.”