Marcel Ciolacu: Promisiunea de ULTIMA ORA a Presedintelui PSD, Decizia pentru Romani

Marcel Ciolacu Promisiunea ULTIMA ORA Presedintelui PSD Decizia Romani

Marcel Ciolacu a facut o promisiune de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, presedintele PSD dezvaluind in mod oficial ceea ce intentioneaza sa faca in perioada urmatoare, dupa ce va deveni premier, pentru a pune in aplicare angajamentul luat fata de profesori pentru a se renunta la greva.

Marcel Ciolacu vorbeste deasemenea mai jos si despre un angajament foarte important pentru agricultura din Romania, iar asta deoarece fermierii au nevoie de ajutor in perioada urmatoare, iar mai jos puteti vedea ceea ce spune presedintele PSD cu privire la masurile care vor fi luate in mod oficial.

“După generații întregi de români care au plecat din țară, a venit momentul potrivit pentru a ne ține tinerii din agricultură aici, ACASĂ. Patriotismul economic, adică să producem și să consumăm cât mai mult românește, este un concept care va fi pus în aplicare în strânsă legătură cu tinerii fermieri!
Acesta este mesajul pe care l-am transmis astăzi la Conferința Națională cu tema ”Tineri Lideri pentru agricultură” organizată de Clubul Fermierilor Români.

Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze. Mi-am luat astăzi angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

În ședința de Guvern de mâine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice. Nu e un acord politic, e un angajament al meu și al domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, a celor două mari partide care ne-am asumat în acest moment această această discuție, până la urmă, această grevă.

Asigurarea rezilienţei fermelor româneşti devine obiectiv de interes naţional, parte din strategia de securitate naţională. Direcţiile de dezvoltare durabilă a agriculturii presupun modele de afaceri inovative, care să menţină competitivitatea fermelor şi a recoltelor, în condiţiile respectării normelor de protecţia mediului.

În acest sens, este necesară sincronizarea proiectelor guvernamentale strategice naţionale vizând dezvoltarea infrastructurii critice a agriculturii, cu planuri individuale de asigurare a competitivităţii fermei, iar valorificarea informaţiilor în deciziile operaţionale şi strategice ale fermei devine esenţială.”